Vremea se menţine instabilă, cu ploi în aproape în toată ţara. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în sudul, estul şi centrul ţării, precum şi la munte, zone în care norii cu mare dezvoltare acoperă cerul câteva ore bune. Vineri, mai ales în doua parte a zilei, norii se vor manifesta pe arii relativ extinse în sudul şi în estul ţării, precum şi la munte. Abia sâmbătă vremea va da semne de îmbunătăţire.

12 iun. 2013, 15:33
Vremea se menţine instabilă, cu ploi în aproape în toată ţara. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Şi pentru, joi, meteorologii prognozează ploi în mai multe regiuni, chiar însemnate cantitativ în unele zone. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în sudul, estul şi centrul ţării, precum şi la munte, zone în care norii cu mare dezvoltare acoperă cerul câteva ore bune. Pe arii extinse, norii vor lăsa averse însoţite de fulgere, tunete şi răbufniri ale vântului. Va cădea şi grindină, pe arii restrânse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de l/mp, iar izolat, în urma unor averse torenţiale, se vor aduna mai mult de 40-50 de l/mp. în celelalte regiuni, se înnorează doar trecător şi izolat vor mai cădea ploi de scurtă durată, însoţite de fenomene electrice. Maximele prognozate de către meteorologi se încadrează între 21 de grade în Bucovina şi 28 de grade în sud-estul ţării.

În Capitală, soarele se arată printre nori în primele ore ale zilei, dar după-amiaza şi seara, norii acoperă temporar cerul şi din nou avem parte de averse, posibil chiar mai însemnate cantitativ, fenomene electrice şi intensificări ale vântului. În aceste condiţii, mercurul din termometre nu trece de 26-27 de grade, foarte aproape însă de normalul datei din calendar.

Citeşte şi COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii. Află care sunt râurile vizate

Vineri, mai ales în doua parte a zilei, norii cu mare dezvoltare verticală, ce aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, sunt de mare interes pentru că se manifestă pe arii relativ extinse în sudul şi în estul ţării, precum şi la munte, dar local astfel de fenomene vor fi şi în centru. Mai ferite de ploi şi descărcări electrice sunt celelalte regiuni, pentru că aici, doar izolat, îşi vor face simţită prezenţa. Vor fi şi condiţii de grindină  şi izolat, mai ales la munte, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de l/mp. Temperaturile maxime cresc uşor şi se vor situa, în general, între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 29 de grade în Banat şi în sud-estul Transilvaniei.

Şi pentru bucureşteni, ziua de vineri vine tot cu vreme instabilă. Dacă dimineaţa soarele va fi destul de prezent, după-amiază şi în primele ore ale nopţii, norii se adună pe cer şi aduc averse însoţite de fulgere, tunete. Până după-amiază, temperatura aerului ajunge la maxime în jur de 28 grade.

Citeşte şi PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

În prima zi de weekend, vremea dă semne de îmbunătaţire. Înnorări temporare şi ploi locale, de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi doar la deal şi la munte.  În celelate regiuni, astfel de fenomene vor fi doar pe arii restrânse. Izolat mai sunt condiţii să cadă grindina. Maximele termice continuă să crească uşor, sunt prognozate de la 24 de grade în Bucovina, la 31 de grade în Dobrogea.

În Capitală, prima zi de weekend începe cu vreme frumoasă, dar după-amiaza norii se mai înmulţesc şi cresc şansele de averse şi descărcări electrice. Se încălzeşte uşor, iar meteorologii prognozează maxime de 29-30 de grade.