Vremea rămâne frumoasă, iar canicula va fi temperată de ploi scurte. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână vine cu o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, însă cu vânt domol şi ploi de scurtă durată care vor răci, pe alocuri, atmosfera. Registrul termic nu se schimbă nici de săptămâna viitoare, doar ploile putând să apară mai des în unele zone ale ţării.

01 aug. 2013, 14:19
Vremea rămâne frumoasă, iar canicula va fi temperată de ploi scurte. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri se anunţă o zi frumoasă în mare parte din ţară. Numai prin regiunile sudice şi în zona de munte izolat şi trecător mai plouă slab, în rest predomină soarele, iar vântul nu dă semne de agitaţie. Prin urmare, la amiază temperaturile se avântă spre 25 de grade în nordul Moldovei, iar în Banat şi Oltenia se ating valori de 34 de grade la amiază.

În Bucureşti, ziua de vineri începe cu soare şi abia după-amiază se adună câţiva nori, însă este puţin probabil să scuture vreo picătură de ploaie. Vântul rămâne şi el domol, aşa că maxima zilei va fi de aproximativ 31 de grade Celsius. Presiunea atmosferica, de 755 mmHg, are tendinta de scădere uşoară.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Sâmbătă rămâne vreme frumoasă, însă în regiunile sud-vestice încălzirea începe să se resimtă neplăcut, la amiază vorbim despre caniculă şi disconfort termic la nivel local, cu temperaturi care izolat, în sudul Olteniei, ating 37 de grade. Mult mai răcoare este în nordul Moldovei, unde temperatura aerului nu trece de 25 de grade la amiază. Şi tot în estul ţării, cu precădere în Moldova şi în Carpaţii Orientali, norii rătăcesc pe cer şi lasă pe alocuri ploi slabe de scurtă durată, dar fără vânt agitat.

În Capitală şi sâmbătă va fi vreme frumoasă ca aspect, dar călduroasă la amiază când temperatura aerului atinge 33 de grade la umbră. Şi asta pentru că vântul abia adie, iar soarele străluceşte neumbrit pe cer întreaga zi şi contribuie din plin la încălzire.

Citeşte şi Furtunile au făcut din nou prăpăd în ţară. Vezi cele mai afectate zone VIDEO

Duminică regăsim acelaşi aspect de vreme frumoasă, dar local caniculară la amiază în sud-vest. Cerul rămâne senin în mare parte din ţară şi tot peste regiunile estice se perindă câţiva nori, dar numai izolat pot să lase ceva picături de ploaie. Vântul nu creează nici el probleme, iar la amiază temperatura aerului are valori de la 25 de grade în nordul Moldovei până la 37 de grade în sudul Olteniei şi al Banatului.

În Bucureşti, ziua de duminică va fi plăcută, ne putem face orice fel de planuri de petrecere a timpului în aer liber, căci cerul se anunţă senin, vântul adie plăcut, iar la amiază termometrele indică aproximativ 32 de grade, normale pentru început de august.

La începutul săptămânii viitoare se menţine vreme frumoasă şi călduroasă în mare parte din ţară. Soarele străluceşte pe cer aproape întreaga zi şi doar în regiunile nordice aşteptăm câţiva nori purtători de ploi slabe, de scurtă durată. Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 26 şi 36 de grade la scara întregii ţări, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul ţării. Iar meteorologii spun că zilele însorite continuă cel puţin până la jumătatea săptămânii, iar vremea rămâne călduroasă, caniculară chiar în vest şi sud, la nivel local, cu doar câteva ploi izolate în zona de munte după-amiaza.