NU scăpăm de ploi, iar maximele nu depăşesc 32 de grade. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea va fi instabilă joi şi vineri, iar temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât cele obişnuite ale datei din calendar, în cea mai mare parte a ţării. Sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, soarele va prelua controlul asupra cerului, însă după-amiază şi noaptea se înmulţesc norii.

26 iun. 2013, 15:18
NU scăpăm de ploi, iar maximele nu depăşesc 32 de grade. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Instabilitatea atmosferică rămâne cuvântul de ordine şi pe parcursul zilei de joi, când fenomenele specifice acesteia îşi fac apariţia pe arii relativ extinse în Moldova, Transilvania, Maramureş, Muntenia, Oltenia, local în Dobrogea continentală şi doar izolat în celalate zone. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de l/mp şi izolat 50 de l/mp, în special în Carpaţii Orientali, Meridionali şi în zona Subcarpatică şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât cele obişnuite ale datei din calendar, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 18 grade in nordul Moldovei pana la 32 de grade in sud-est.

Vremea va fi în general instabilă, joi, în Bucureşti, unde în termometre se vor strânge pe parcurul întregii zile cel mult 26 de grade, valorile uşor mai scăzute decât cele obişnuite pentru sfârşitul lunii iunie. Din când în când, norii lasă loc soarelui şi trecător vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi adieri ale vântului.

Vineri, vremea rămâne în general instabilă la munte, dar şi în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi Muntenia, unde sunt aşteptate intervale în care norii domină cerul şi lasă ploi, cu fenomene electrice şi vânt mai agitat. Izolat se pot cumula şi pe parcursul acestei zile cantităţi importante de apă, în special în zonele de deal şi de munte şi vor fi condiţii de grindină. Soarele se arată prin celelalte zone ale ţării, unde ploile de scurtă durată îşi fac aparţia pe spaţii mai restrânse. Temperaturile maxime vor fi modeste în vest, nord şi centru, aproximativ 21 de grade şi vor ajunge la 31 de grade în Dobrogea, aproape cât ar fi normal să se înregistreze în această perioadă din an.

Vineri, în Bucureşti, vor fi şi intervale cu soare, dar şi cu cer înnorat. În prima parte a zilei vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul nu va pune probleme, iar amiaza vine cu 27-28 de grade.

Sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, aşa că vorbim despre o vreme uşor instabilă. Soarele preia controlul asupra cerului, dar mai ales după-amiază şi noaptea se înmulţesc norii. Local se vor semnala averse şi descărcări electrice, în special la deal şi la munte. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în vest, nord şi centru şi 31 de grade în sud-est.

În Bucureşti, sâmbătă se arată soarele, dar spre seară şi în cursul nopţii nu este exclus să îşi facă apariţia câţiva nori şi ploi de scurtă durată. Vântul nu se agită prea mult, iar termometrele mai câştigă 1-2 grade, aşa că vorbim despre valori normale pentru această perioadă.