Vremea devine instabilă, iar temperaturile scad uşor. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Temperaturile vor scădea uşor în următoarele zile, datorită instabilităţii destul de pronunţate a vremii. În majoritatea regiunilor vor apărea înnorări, averse, ploi de scurtă durată şi vânt, iar în unele zone ar putea să cadă chiar şi grindină.

23 iun. 2013, 13:33
Vremea devine instabilă, iar temperaturile scad uşor. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, vremea va fi în general instabilă, iar în regiunile intracarpatice valorile de temperatură vor continua să scadă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua trecător şi aspect de vijelie, în prima parte a zilei în vest, centru şi nord, precum şi în zona de deal şi de munte, apoi mai ales în centru, sud şi est. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi pe arii restrânse va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 19…20 de grade în Dealurile de Vest, până la 34…35 de grade în sudul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic local în Muntenia şi Dobrogea şi izolat în sudul Moldovei şi al Olteniei.

În Bucureşti, va fi în continuare foarte cald, dar vremea va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi, mai ales seara, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Presiunea atmosferica va creşte uşor

Miercuri cerul e incarcat temporar de nori si mai ales dupa amiaza si in noaptea de miercuri spre joi vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in jumatatea estica a tarii si la munte si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Izolat vor fi ploi torentiale si se vor acumula cantitati de apa mai insemnate si va cadea grindina. Se raceste in majoritatea regiunilor iar in vest si in nord-vest vorbim chiar despre despre o vreme racoroasa pentru aceasta data, cu maxime de la 18 grade in Dealurile de Vest pana la 32 grade in Baragan, in sudul Moldovei si in vestul Dobrogei.

Si in Capitala cerul e temporar intunecat de nori grosi din care cad averse insotite de fulgere, tunete si vant. In aceste conditii vremea se racoreste usor, maximele vor fi in jur de 29 grade.

Pentru joi meteorologii prognozeaza tot vreme instabila, cu innorari temporare, averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in nordul, in centrul si in nord-estul tarii precum si in zonele de deal si de munte. In celelate regiuni astfel de fenomene vor fi doar izolate. Temperaturile maxime, modeste inca in vest si in nord-vest, pleaca de la 20 de grade in Dealurile de vest si ajung la 32 grade in Baragan si in Dobrogea

În Bucureşti norii mai acopera doar temporar cerul si lasa ploi slabe de scurta durata. Vorbim despre o vreme normala sub aspect termic, cu maxime de 27, 29 grade.