Vremea, ANORMAL DE CALDĂ la început de săptămână. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se pregăteşte de schimbări majore. Duminică şi luni se anunţă temperaturi de primăvară, dar situaţia se schimbă. Marţi temperatura aerului scade faţă de ziua precedentă.

19 ian. 2013, 16:32
Vremea, ANORMAL DE CALDĂ la început de săptămână. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se va încălzi uşor duminică. Cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte unde, pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte si izolat se poate produce polei. În restul teritoriului soarele este mai generos peste zi, dar dimineaţa în zonele joase local va fi ceaţă. Vântul va fi alert în Banat şi în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 8 grade în sudul Banatului. În Capitala, duminică vremea se va încălzi. Soarele împarte cerul cu câţiva nori de decor, dar ziua începe cu ceaţa, căci vântul nu are nicio adiere. În aceste condiţii, temperatura la amiază se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Luni vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, dar vor fi şi nori care scutură ploi slabe pe alocuri în jumătatea nordică a teritoriului şi izolat în rest, favorizând izolat formarea poleiului. În zorii zilei, în zonele joase îndeosebi din regiunile extracarpatice, ceaţa va fi din nou prezenta la nivel local. Vântul va fi mai agitat în Banat, Crişana, Dobrogea şi pe crestele montane. Temperaturile maxime pornesc de la minus 2 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei, dar în vestul ţării şi în Dobrogea se ating şi 14…15 grade la amiază.

În Capitală, luni este o zi caldă, după ce aerul ceţos al dimineţii se risipeşte şi soarele generos ridică mercurul în termometre spre 11 grade la amiază.

Marţi temperatura aerului scade faţă de ziua precedentă în jumătatea nordică a ţării, unde norii sunt mulţi şi plouă pe arii extinse ziua, iar noaptea cad precipitaţii mixte şi apar condiţii de polei. În restul teritoriului, vremea rămâne caldă, dimineaţa pe alocuri ceaţa este din nou prezentă în sud şi est, la prânz predomină soarele, iar norii şi ploile apar cel mai probabil după căderea nopţii. Cât despre vânt, acesta suflă mai agitat doar prin sud-vest şi în zona de munte. Prin urmare, temperaturile zilei pornesc de la 0 grade în nordul Moldovei însă ating din nou 14 grade în Dobrogea.

În Bucureşti se menţine vremea caldă, maxima este cu peste 10 grade mai ridicată decât valoarea normală climatologic, soarele predomină pe parcursul zilei, vântul adie slab iar la amiază termometrele indică 11 … 12 grade primăvaratice.