Vreme: Tot ce am făcut a fost legal. Raportul Corpului de Control, deturnare a atenţiei

Fostul ministru al Comunicaţiilor din Guvernul Boc Valerian Vreme a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, în legătură cu sesizarea DNA în cazul său, că pe timpul mandatului său tot ce s-a făcut a urmat proceduri clare, iar legalitatea a fost deasupra oricărui alt principiu.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 09:38
Vreme: Tot ce am făcut a fost legal. Raportul Corpului de Control, deturnare a atenţiei

Vreme a respins acuzaţiile din raportul Corpului de Control al Guvernului, arătând că tot ce a făcut a fost legal şi a spus că nici nu a fost informat în legătură cu acest raport.

„Eu am ţinut foarte mult la legalitate şi la proceduri. Tot ce am făcut acolo a fost procedural şi legal. Raportul e o deturnare a atenţiei publice de la adevăratele probleme cu care se confruntă România”, a spus Valerian Vreme.

El a adăugat că totul a fost făcut ţinând cont că erau implicate două ministere şi cu memorandum în Guvern.

„Din punctul de vedere al transparenţei, nu a existat niciun moment în care să nu existe transparenţă şi legalitate în actul decizional”, a menţionat Vreme.

Guvernul va sesiza DNA pentru posibile fapte de natură penală ale foștilor miniștri Daniel Funeriu și Valerian Vreme, care ar fi promovat o notă privind achiziția de soft educațional, în baza căreia ar fi efectuat plăți de aproape 8 milioane euro fără temei, cu 5 milioane peste preţul real.

Concluzia rezultă dintr-un raport întocmit de Corpul de Control al primului-ministru în urma verificărilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei în legatură cu închirierea de licenţe educaţionale.

Acţiunea de control a vizat perioada 2009-2012.

În document se arată totodată că împuternicirea acordată Ministerului pentru Societatea Informaţională pentru efectuarea achziţiei a fost extinsă în mod ilegal printr-o notă semnată de fostul ministru de resort Valerian Vreme şi de fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu şi aproată de premierul de la acea dată, Emil Boc.

Prin nota aprobată de Boc s-au consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului şi s-a creat aparenţa de legalitate a contractului de achiziţionare, acuză inspectorii guvernamentali.