Vreme mohorâtă cu ploi şi ninsori. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Pentru duminică, luni şi marţi sunt anunţate ninsori şi ploi. Până luni la ora 12, este în vigoare o informare de precipitaţii.

09 feb. 2013, 15:42
Vreme mohorâtă cu ploi şi ninsori. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică va fi o zi mohorâtă, cu maxime de cel mult minus 2 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei, şi de 9…10 grade în Dobrogea. În Capitală, duminică, cerul rămâne noros, nu lipsesc precipitaţiile, mai ales ploi, dar nici vântul, destul de agitat, aşa că cele 3…4 grade de la prânz, vor fi resimţite ca fiind mai puţine.

Luni, mai sunt ceva ninsori prin nordul, centrul şi estul ţării. În restul zonelor însă, avem şi soare, vântul suflă mai tare în sudul ţării şi în zonă înaltă de munte, iar maximele pleacă de la -3 grade în depresiuni şi ajung la 7…8 grade în Dobrogea şi Lunca Dunării. În Bucureşti, luni, cerul e înnorat în prima parte a zilei, dar spre prânz, cerul se limpezeşte, apare soarele, iar ca maximă a zilei, vorbim de 6 … 7 grade.

Până luni la ora 12, este în vigoare o informare de precipitaţii, ce vor cuprinde treptat, începând din sud-vest, toate zonele ţării. Va ninge azi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în noaptea următoare şi în prima parte a zilei de luni în zona Carpaţilor Orientali. În Dobrogea, în Muntenia dar şi în sudul Moldovei vor cădea precipitaţii predominant sub forma de ploaie.

Marţi aşteptăm o zi înnorată în sud-vestul ţării, unde izolat cad şi precipitaţii slabe, mai ales ploi. În rest însă, ziua se anunţa destul de însorită. Prin urmare, maximele termice, în creştere faţă de ziua precedenta, se vor încadra între -3 grade şi 9 grade.

În Capitală, marţi, în zori, e posibil să fie puţină ceaţă, apoi, însă, va fi o zi plăcută, cu mai mult soare decât nori şi cu vânt ce suflă slab. La prânz, vor fi cam 5 … 6 grade. Spre jumătatea săptămânii următoare, deşi, va fi înnorat în vestul şi sudul ţării, unde vor fi şi ploi pe arii extinse, temperatura va continua să crească, aşadar, vremea devine caldă pentru a doua parte a lunii februarie, cu maxime cuprinse în general, între 2 şi 12 grade.