Vreme instabilă cu ploi, descărcări electrice şi grindină. PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI ZILE

Meteorologii anunţă pentru următoarele zile vreme în general instabilă în ţara noastră. Duminică, luni şi marţi vremea va fi călduroasă, dar se va menţine în general instabilă. Din când în când soarele va fi acoperit de nori şi, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, local vor fi ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere.

06 iul. 2013, 14:41
Vreme instabilă cu ploi, descărcări electrice şi grindină. PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI ZILE

Duminică, vremea va fi călduroasă, dar se va menţine în general instabilă. Din când în când soarele va fi acoperit de nori şi, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, local vor fi ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere. Excepţie va face nord-vestul şi sud-estul extrem al ţării, unde astfel de fenomene îşi fac apariţia cu totul izolat. Este posibil să cadă grindină şi cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales la munte. Vântul va fi agitat în Dobrogea şi Bărăgan, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei şi 32 de grade în Câmpia de Vest şi în Delta Dunării.

În Capitală, duminică, soarele va împărţi cerul cu norii şi trecător, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, va ploua şi se vor semnala descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

COD GALBEN de FURTUNĂ şi GRINDINĂ. Vezi ZONELE VIZATE

Luni, vremea rămâne călduroasă în mare parte din ţară, dar şi în general instabilă. Soarele îşi face apariţia prin unele zone, însă în nordul şi nord-vestul teritoriului predomină norii ce îşi fac de altfel apariţia mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii şi în celelalte regiuni. Aceştia aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal şi de munte şi local în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25 l/mp, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi 32 de grade în sudul ţării.

Ziua de luni începe în Capitală cu soare, dar după-amiaza şi în prima parte a nopţii se înmulţesc norii ce lasă ploi de scurtă durată, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă. În vestul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, se adună norii şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelate zone predomină soarele şi astfel de fenomene îşi fac apariţia trecător, pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în vest şi nord şi 31 de grade în regiunile sudice.

Pe bucureşteni, marţi, îi aşteaptă o zi însorită, cu vânt ce adie din când în când şi aproximativ 30 de grade în termometre. Cu alte cuvinte o vreme fără excese.

A doua jumătate a săptămânii va aduce o vreme în general instabilă în ţara noastră. Miercuri, vor fi înnorări accentuate în regiunile din jumătatea vestică, unde sunt aşteptate local averse, descărcări electrice şi rafale de vânt, pentru ca apoi aceste fenomene să-şi facă apariţia în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, adică valori ce se înscriu în normalul perioadei în care ne aflăm.