Vreme caldă, dar ploioasă. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Duminica se mai raceste în regiunile norice si estice, în timp ce în restul ţării vremea se va menţine caldă. Temperaturile maxime vor fi de la 14 grade în nordul Moldovei până la 23...24 de grade în Banat şi Oltenia.

RomaniaTV.net
20 apr. 2013, 15:07
Vreme caldă, dar ploioasă. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

În ultima zi a săptămânii, soarele imparte cerul cu norii si ploua local la munte si in zona deluroasa din sudul tarii si numai izolat in restul teritoriului. Vor fi mai ales ploi de scurta durata, însoţite de descărcări electrice, in timp ce vântul are ceva mai multa putere prin Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea.

Si pe cerul Capitalei se aduna norii, in special după-amiaza şi seara, când vor fi ploi slabe de scurta durata, posibil însoţite de descărcări electrice. Vor fi si intervale cu soare, astfel ca in orele amiezii se strang in termometre temperaturi generoase, de pâna la 20…21 de grade, iar vantul isi face putin simtita prezenta.

Luni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, cele maxime urmând a se încadra între 13 grade pe litoral şi 22 de grade in regiunile vestice. Cerul va fi mai mult senin în est şi sud-est, in timp ce in rest vor mai fi si intervalele in care norii acopera soarele, iar la munte, în vestul şi sud-vestul ţării pe arii alocuri vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul se agita prin sudul Banatului şi pe crestele montane. Incepem saptamana in Capitala cu o vreme insorita, mult soare si aproape nici un nor pe cer. Vantul este linistit, iar maxima termica este de 18…19 grade.

Marti, temperaturile se incadreaza in aceleasi limite, normale de altfel pentru aceasta perioada. Temperaturile pornesc de la 13 grade pe litoral si ajung la 23 in sud si sud-vest. În vestul, nord-vestul ţării şi la munte din cand in cand soarele este acoperit de nori şi mai ales după-amiaza şi seara, local, vor fi averse şi descărcări electrice. În celelalte zone predomina soarele, iar astfel de manifestari vor fi posibile izolat. Vântul are ceva mai multa putere prin zona montană.

Soarele stapaneste cerul Capitalei si pe parcursul zilei de marti cand in termometre se strang aproximativ 21 de grade, cam ar fi normal sa se inregistreze in acesta perioada.

Mijlocul si mai ales a doua parte a saptamanii viitoare aduce o vreme in general frumoasă şi caldă. Trecător si izolat, in special in orele amiezii, vor fi posibile unele ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în zonele de deal şi de munte, iar temperaturile iau un avant considerabil ajungand sa se incadreze intre 16 şi 25 de grade, posibil usor mai ridicate in zonele de campie din sudul si vestul tarii spre 27…28 de grade.