Vrei un Paşte diferit? Petrece Învierea Domnului în stil militar, cu arma la brâu, călare pe turelă

Câteva sute de români pot beneficia anul acesta de un Paşte diferit, dacă îşi vor cumpăra pachete turistice într-o fostă bază secretă şi fabrică de muniţie din Orăştie, care a devenit o adevărată fabrică de adrenalină. Arsenal Park este un complex turistic de 3 stele unde turiştii pot face instrucţie militară, pot trage cu arcul, se pot plimba cu tancul, asta în timp ce sunt îmbrăcaţi milităreşte, chiar şi în ziua de Paşte.

22 apr. 2013, 07:43
Vrei un Paşte diferit? Petrece Învierea Domnului în stil militar, cu arma la brâu, călare pe turelă

În Transilvania a fost deschis primul complex turistic militar, o bază turistică unică în Europa. Astfel, de Paşte, timp de câteva zile, turiştii pot trăi ca adevăraţi militari. Opţional, pot face instrucţie militară, se pot plimba cu tancul sau îşi pot exersa tirul în partide de paintball. „Pentru Paşte încă nu putem spune câte rezervări s-au făcut, în schimb putem spune că baza turistică va fi aproape plină de turişti de 1 Mai”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Hermina Ivanovici, director vânzări la Arsenal Park.

Cazare în camere cu grad şi masă la popotă

Preţurile pentru pachetele turistice de Paşte variază între 70 şi 75 de euro, în funcţie de camera unde se face cazarea. „Tariful pentru cazare în camera dublă Ofiţer este de 75 de euro de persoană. Cazarea în apartamentul Colonel este de 70 de euro de persoană, dacă rezervarea este făcută pentru patru persoane”, a precizat Hermina Ivanovici.

Turiştii vor beneficia în preţul plătit, în prima zi, pe patru mai, de cină, în ziua de Paşte vor avea pensiune completă, iar a doua zi de Paşte doar mic dejun. „În ziua de Paşte, turiştii vor fi trataţi cu produse tradiţionale, friptură de miel, ouă roşii, cozonac, iar seara vom organiza un foc de tabără”, a mai spus Hermina Ivanovici.

Masa în „unitatea militară” se ia în restaurantul-popotă care este cu adevărat unic în țară prin decorațiunile army. „Ne vom încânta oaspeţii cu cele mai gustoase preparate din bucătăria românească și internațională, dar și cu specialități locale, servite într-o atmosferă de bună-dispoziție înainte și după misiunile de luptă”, promit cei de la Arsenal Park.

Distracţie de Paşte în „cazarmă”

Preţul de cazare nu include şi preţul serviciilor oferite de baza turistico-militară. Chiar Paşte fiind, cei care vor să se distreze făcând pe soldaţii trebuie să plătească 35 de lei pentru o instrucţie militară. Instrucţia este făcută cu personal autorizat, respectiv cadre militare în rezervă. Plimbarea cu transportatoarele şenilate costă 850 de lei, pentru 30 de minute.

Cei care vor să se relaxeze printr-o partidă de paintball trebuie să plătească 70de lei, pentru 30 de minute de joc sau în limita a 100 de bile. „Turiştii mai au posibilitatea să participe, contracost, la tir cu arcul, tir cu BB Gun, tir cu arbaleta, golf cars, airsoft, precum şi plimbări cu bicicleta sau ATV-ul şi Segway-ul”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ştefan Ciacâru, instructorul „bibanilor” care calcă pragul Arsenal Park.

Distracţie gratis în baza turistico-militară

Turiştii care ajung în baza militară au acces gratuit la terenuri de sport, piscină exterioară, spaţiu special amenajat pentru copii, fitness park în aer liber, minitiroliene pentru copii, drezină, teren de minigolf şi sala de jocuri cu biliard, tenis de masă, darts, etc.

„50% din clienţii noştri sunt români, restul sunt străini. Vin din toată Europa, Olanda, Germania, Franţa, Italia. De Paşte, străinii nu au făcut rezervări”, a amintit Ştefan Ciacâru.

Cei care vor să intre în spiritul militar o pot face mai bine cumpărând chiar şi uniformă militară. Uniformele militare nu se închiriază, se cumpără şi variază ca preţ, în funcţie de material, grad şi bocanci între 120 şi 350 de lei.