Vrei să renunţi la ţigări? Vezi cea mai SCÂRBOASĂ reclamă împotriva fumatului VIDEO

O înregistrare video folosită la o campanie împotriva fumatului din Marea Britanie a fost considerată de către majoritatea celor care au vizionată ca fiind cea mai dezgustătoare reclamă împotriva fumatului de până acum.

RomaniaTV.net
28 dec. 2012, 12:11
Vrei să renunţi la ţigări? Vezi cea mai SCÂRBOASĂ reclamă împotriva fumatului VIDEO

Videoclipul din reclama împotriva fumatului arată un bărbat care iese în curtea casei cu o ceaşcă cu cafea în mână şi cu ţigara pe care şi-o aprinde. 

În timp ce bărbatul trage fumul din ţigară se vede cum din aceasta iese o tumoare care se măreşte cu fiecare fum pe care bărbatul îl trage.

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie a investit 2,7 milioane de lire sterline în acest videoclip publicitar, cu ocazia unei campanii de Anul Nou  la televiziune, care va dura 9 luni, după ce statisticile naţioanale  au arătat că peste o treime din fumătorii din Marea Britanie cred că avertizările în privinţa riscurilor fumatului sunt exagerate.

Actuala campanie vrea să arate faptul că cel mult 15 ţigări fumate pe zi pot provoca mutaţii genetice care duc la apariţia tumorilor canceroase.

Profesorul Dame Sally Davies a afirmat foarte sugestiv că „fumătorii joacă ruleta rusească cu fiecare ţigară pe care o fumează”. Unul din doi fumători moare din cauza unor boli cauzate de fumat, în special de cancer.