Vrei să ai un COPIL SUPRADOTAT? Vezi ce trebui să consumi în timpul sarcinii

Sarcina presupune o mulţime de restricţii. Nici dieta nu face excepţie. Totuşi, poţi mânca pe saturate, iar alimentele pe care le consumi pot contribui la dezvoltarea creierului fătului. Vezi mai jos ce poţi consuma în timpul sarcinii dacă vrei să ai mai târziu un mic Einstein la uşa ta, potrivit depici.ro.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 14:59
Vrei să ai un COPIL SUPRADOTAT? Vezi ce trebui să consumi în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, fierul este responsabil pentru transportarea oxigenului către creierul fătului. Fierul se găseşte în alimente precum carnea slabă, boabele de fasole, spanacul.

Atât comportamentul, cât şi dezvoltarea neuronală a bebeluşului sunt strâns legate de aportul de zinc pe care i-l oferi în timpul sarcinii. Zincul se găseşte în carnea de miel, de curcan sau de homar.

Aminoacidul din proteine contribuie la formarea structurii creierului. Consumă peşte, lapte, carne slabă, soia sau ouă pentru a furniza fătului proteinele de care nevoie.

Lactatele sunt bogate în vitamina B şi în proteine, dar şi în carbohidraţi, adevărate surse de energie pentru creierul micuţului.

Potrivite pentru buna funcţionare a creierului micuţului sunt legumele şi fructele intens colorate.

Acizii graşi esenţiali Omega 3 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea creierului şi a celulelor de creştere ale bebeluşului.