Vrancea, în stare de alertă. Mii de oameni sunt izolaţi în 21 de localităţi

Situaţie extrem de gravă în Vrancea. Ninge abundent, iar mii de oameni sunt în continuare izolaţi din cauza nămeţilor. Starea de alertă a fost deja instituită.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 10:43
Vrancea, în stare de alertă. Mii de oameni sunt izolaţi în 21 de localităţi

Aproximativ 6.000 de persoane din 21 de sate din Vrancea continuă să fie izolate. Este vorba despre comunele Vintileasca – patru sate izolate, Popeşti – un sat izolat, Paltin – patru sate izolate, Jitia – două sate izolate, Gura Caliţei – două sate izolate, Dumitreşti – şase sate izolate, Corbiţa -un sat izolat şi Bogheşti -un sat izolat.

Potrivit preşedintelui CJ, Marian Oprişan, în judeţ se intervine cu 145 de utilaje de deszăpezire, care au fost contractate de la firme, inclusiv persoane fizice, după ce a fost declarată starea de alertă.

Oprişan susţine că nu se cunoaşte însă cu exactitate numărul de utilaje cu care acţionează Secţia de Drumuri Naţionale Vrancea, deoarece directorul acestei instituţii, Lucica Chiper, a refuzat să informeze Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea despre această situaţie. Din aceste considerente, Oprişan, care este vicepreşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, a solicitat ministrului Transporturilor şi conducerii CNADNR să o demită pe Lucica Chiper.

De asemenea, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea va întocmi o situaţie cu necesarul de alimente, haine şi combustibil, care va fi prezentată Guvernului.

Luni, la ora 12.00, în judeţul Vrancea a intrat în vigoare starea de alertă, care este valabilă până marţi la ora 14.00. Starea de alertă a fost decisă duminică seara şi aprobată de Ministerul de Interne.