Vrancea: Cinci pescari, blocaţi pe o insulă în mijlocul râului Trotuş VIDEO

Cinci pescari au rămas vineri izolaţi pe un petic de pământ înconjuraţi de ape în judeţul Vrancea, informează România TV. Oamenii au plecat de dimineaţă la pescuit pe un râu din zona Adjud, dar din cauza viiturii, drumul pe care au mers a fost acoperit de ape. Ei au fost salvaţi de pompieri după mai bine de 12 ore.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 06:44
Vrancea: Cinci pescari, blocaţi pe o insulă în mijlocul râului Trotuş VIDEO

Cei cinci pescari au fost blocaţi pe o insulă aflată în mijlocul râului Trotuş, la marginea oraşului Adjud din judeţul Vrancea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, citat de Mediafax, pescarii au mers pe insula Berzoaia pe jos, însă între timp debitul râului a crescut foarte mult, în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele ore, astfel că cei cinci au rămas izolaţi în mijlocul râului.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică pentru salvarea celor cinci persoane.

Pompierii au reuşit să-i salveze după mai bine de 12 ore.

Potrivit România TV, cât au fost blocaţi pe insulă, oamenii s-au urcat în copaci de frică să nu fie luaţi de puhoaie. Unul dintre ei a intrat în şoc hipotermic, însă este în afara pericolului.

Ploile căzute în ultimele ore în judeţul Vrancea au creat probleme şi în alte localităţi. Astfel, aproximativ 6.000 de localnici din comunele Nereju şi Spulber au rămas izolaţi după ce un drum judeţean a fost rupt de apele râului Zăbala, la intrarea în comun a Spulber.

Tot în urma ploilor abundente, peste 20 de familii din localitatea Coza, comuna Tulnici, au rămas izolate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, la Coza se poate ajunge doar pe jos.

Judeţul Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până vineri dimineaţă şi este în continuare sub cod galben până vineri la ora 12.00.