Vrăjitoarele din România, vedete pe CNN GALERIE FOTO

Fotograful Mugur Vărzariu a petrecut patru luni în preajma vrăjitoarei Brăţara, iar experienţa sa, însotiţă de o galerie foto, a stârnit interesul americanilor de la CNN.

RomaniaTV.net
02 mart. 2013, 12:38

România mistică, privită prin ochii americanilor, nu se mai rezumă doar la mitul lui Dracula. Site-ul CNN publică un amplu material pe tema vrăjitoarelor, personaje pe care publicul de peste Ocean le vede doar de Halloween sau în producţiile hollywoodiene.

Materialul este însoţit de o consistentă galerie foto realizată de Mugur Vărzariu, un artist social care de mai bine de doi ani se preocupă de problema discriminării romilor. La festivalul anual al romilor, de la Costeşti, el a întâlnit-o pe vrăjitoarea Brăţara, al cărei poveste a încercat să o capteze.

Timp de patru luni a stat fotograful în preajma Brăţarei, timp în care a descoperit cât de complexă este activitatea acesteia, mai ales că ea i-a permis să intre în universul său de magie. Astfel, a urmărit-o făcând vrăji pentru duşmani, amestecuri vindecătoare de boli, dar şi alte ritualuri.

Sunt prezentate şi câteva cazuri concrete, precum cel al unei fete triste, care şi-l doreşte înapoi pe iubitul care a părăsit-o, iar ritualul presupune, între altele, o incantaţie, urmată de străpungerea unei cepe, ca un simbol al inimii lovite de iubire. „Indiferent dacă vrăjile sunt adevărate sau nu, Brăţara e acolo pentru oameni, zi şi noapte, şi ei nu văd nimic rău în asta. Mai ales că trăiesc într-o cultură în care oamenii se tem să vadă un psihiatru, de teama să nu fie consideraţi nebuni„, a spus Mugur Varzariu pentru CNN.