Vosganian: Cineva falsifică actele Curţii Constituţionale. Parchetul nu cercetează

Varujan Vosganian susţine că "cineva a falsificat actele Curţii atât în corespondenţa cu Guvernul cât şi în transmiterea către Monitorul Oficial". Vicepreşedintele PNL scrie pe blogul său că răzgândirea CCR cu privire la listele electorale pe care le-a cerut cabinetului Ponta se bazează pe "o ficţiune" şi remarcă faptul că Parchetul nu cercetează "falsul" care a "cufundat în ceaţă" întreaga situaţie.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 12:00
Vosganian: Cineva falsifică actele Curţii Constituţionale. Parchetul nu cercetează

Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian, a scris marți, pe blog, că recentele comunicate ale Curtea Constituţională, semnate de către președintele Curții, Augustin Zegrean, în „augusta sa înțelepciune”, fac ca întreaga situaţie a votanţilor care să fie luaţi în calcul la refrendum să fie cufundată în ceaţă.

„Ultimele comunicate ale Curţii Constituţionale, semnate de preşedintele Augustin Zegrean, ne-au cufundat într-o ceaţă atât de groasă, încât poţi s-o tai, ca pe pâine, cu cuţitul. Aflăm că cineva a falsificat actele Curţii, atât în corespondenţa cu Guvernul, cât şi în transmiterea la Monitorul Oficial. Cu toate acestea Parchetul nu cercetează să vadă cine e persoana respectivă”, afirmă Vosganian, întrebându-se cum e posibil să stabileşti cvorumul cu persoane care nu pot vota:

„Spune, aşadar, Augustin Zegrean, în augusta sa înţelepciune, că n-a cerut actualizarea listelor, ci listele actualizate. Adică nu aducerea listelor cu picioarele pe pământ, ci pe acelea înţesate cu morţi, cu buletine expirate, cu persoane aflate sub interdicţia de a vota ori risipite în cele patru vânturi. Poate că e aşa cum spune augustul judecător. Dar, Augustia Voastră, dacă nu voiaţi decât listele, aşa cum erau ele la 29 iulie, pentru ce aţi pus termen 12 septembrie?!? Aţi văzut că Parchetului i-a fost destul o noapte ca să preia listele electorale. Dumneavoastră de ce v-ar fi trebuit patruzeci de zile? Credeţi că documentele se transportă cu ştafeta, din om în om, precum flacăra democraţiei? (…) Mai degrabă Curtea ar trebui să dorească să ştie câte persoane decedate sunt pe listele acelea, ori câte altele, neavând cărţi de identitate valide, nu aveau dreptul de a vota la data referendumul. Cum să calculezi cvorumul de vot cu persoane care, din proprie voinţă, nu şi-au reînnoit cartea de identitate şi, în consecinţă nu pot vota? Cum să calculezi cvorumul cu persoane cărora, aflându-se în străinătate la sute de kilometri de orice urnă de vot, nu le garantezi condiţiile de a vota? Cui foloseşte această ficţiune?”