Vosganian: În PNL nu a fost unanimitate. Eu am votat împotriva lui Becali. A fost şi o abţinere

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a anunţat, pe blog, că în şedinţa conducerii partidului de luni el a votat împotriva unei cooptări pe listele USL a lui Gigi Becali pentru alegerile parlamentare, după ce Crin Antonescu a susţinut că decizia a fost luată în unanimitate.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 19:12
Vosganian: În PNL nu a fost unanimitate. Eu am votat împotriva lui Becali. A fost şi o abţinere

Gigi Becali a primit avizul PNL pentru candidatura pe listele USL, la parlamentare. Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian aţinut să clarifice, pe blog, că nu toţi liberalii au votat pentru includerea lui Gigi Becali pe listele USL la parlamentare, pe locurile PNL.

„Doresc să aduc o mică rectificare ştirii de presă potrivit căreia mandatul preşedintelui PNL pentru a negocia susţinerea de către PNG a a USL, inclusiv prin participarea pe listele USL, pe locurile PNL, a preşedintelui PNG, a fost adoptat în unanimitate. Personal am votat împotrivă (ştiu că a existat şi o abţinere). Motivul pentru care am votat împotrivă l-am prezentat în cadrul şedinţei de birou PNL. Nu doresc să reiau aceste argumente, căci nu vreau, cum am mai spus-o, să intru în polemici publice cu unii dintre colegii mei de partid”, scrie liberalul Varujan Vosganian pe blog.

Vosganian nu este singurul liberal care a criticat cooptarea lui Becali pe listele PNL. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a exprimat dezacordul faţă de intrarea lui Becali în PNL.

CITEŞTE ŞI: Dan Diaconescu îl vede pe Gigi Becali preşedintele liberalilor: Nu poate pierde şefia PNL

Între cei care nu văd cu ochi buni înscrierea lui Gigi Becali în Partidul Naţional Liberal şi candidatura sa pe listele USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, se numără şi preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu.

Într-o intervenţie la România TV, seniorul liberal a declarat: „Pentru mine, prezenţa lui Becali în partid este ca a oricărui cetăţean din ţara asta. Nu mi se pare Becali un om important în politică. Nu cred că este un om cu o capacitate politică importantă. Este un cetăţean oarecare.

Că face gălăgie puţin, că s-a ocupat de sport şi de-aici a căpătat această popularitate, asta e altceva. Sigur, a făcut un lucru bun în sport. Dar asta nu înseamnă că este un om care are calităţi politice. Nu, asta nu. E un cetăţean oarecare. Că se înscrie în partid, e în regulă. Să vedem acum ce pretenţii are.

Cred că Gigi Becali nu este o mare personalitate politică, nu este un om interesant din punctul acesta de vedere. Dacă are pretenţii să ocupe funcţii mai importante decât ca simplu membru, voi fi net împotriva acestui lucru”.