Voronin, declaraţie incredibilă în legătură cu limba română. Cum au reacţionat studenții VIDEO

Prezent la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Vladimir Voronin a înaintat câteva teorii inedite, spre surprinderea şi râsetele studenţilor. 

17 apr. 2013, 14:10
Voronin, declaraţie incredibilă în legătură cu limba română. Cum au reacţionat studenții VIDEO

Limba română nu există a spus liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care a susţinut miercuri un curs la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), scrie Publika.md

„Eu, fiind deputat în ultimul soviet suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti la 31 august 1989 conştient am ridicat mâna pentru legea limbii de stat, legea despre funcţionarea limbilor în RSSM în care este stipulat că limba noastră este moldovenească. Ce fac ei astăzi? Unde e limba moldovenească? Ei nu înţeleg şi nu ştiu că limba română ca atare nu există şi nu a existat niciodată? Ea a fost rezultatul creării statului român”, a spus liderul PCRM.

Totodată, Vladimir Voronin a adăugat că „România când s-a format ca stat a luat limba noastră moldovenească şi a numit-o română pentru că statul se numea România. Întrebaţi românii de peste Prut cum numesc limba lor în România – limba moldovenească”.

Studenţii au reacţionat diferit la afirmaţiile preşedintelui comuniştilor. O parte dintre ei au râs, iar alţii au preferat să părăsească sala.

Moscova, îngrijorată de înlocuirea limbii moldoveneşti cu limba română, la Chişinău