Vom face cumpărături fără bani. Bitcoin, moneda viitorului, a ajuns în România

În curând vom merge la cumpărături fără bani sau carduri. Vom plăti cu bitcoin, ultima invenţie a lumii care a ajuns şi in Romania.

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 07:36
Vom face cumpărături fără bani. Bitcoin, moneda viitorului, a ajuns în România

Plata în noua monedă, bitcoin, se face simplu, cu ajutorul smartphone-urilor. Chelnerul introduce numărul chitanţei, iar clientul scanează codul şi acceptă tranzacţia.

„Deşi plata s-a făcut pe loc, de pe smartphone-ul tău este important de ştiut că această plată se putea achita de exemplu de către prietenul tău de oriunde de pe glob trimiţându-i adresa la care trebuiau trimişi achitând nota şi suma respectivă”,  a explicat managerul de proiect Mihai Onosie.

O monedă digitală poate fi achiziţionată de pe diferite siteuri. Valoarea ei este acum de 120 de dolari, iar cu doar 6 luni în urmă făcea doar 13 dolari.

„Prima tranzacţie cu bitcoin a fost o pizza în 2009 şi acea pizza a fost cotată la 10 mii de bitcoin, undeva la o valoare 40 de dolari. Aceşti 10.000 de bitcoini în ziua de azi ar valora 1.300 de dolari. Este, oficial, cea mai scumpă pizza de pe glob”, a mai explicat Onosie.

Valoare monedei creşte mereu pentru că există o cantitate limitată de bitcoin: 21 de milioane. Până acum au fost generate doar 11 milioane şi se estimează că ultimul bitcoin se va naşte în 2033.