Voinescu explică de ce nu mai candidează la parlamentare: Vreau să îmi refac priorităţile în viaţă

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu susţine că decizia de a nu candida la alegerile parlamentare pentru un nou mandat în Parlament ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă, care exclud prezenţa sa în Legislativ, el anunţând că, printre altele, îşi redeschide biroul de avocatură.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 10:05
Voinescu explică de ce nu mai candidează la parlamentare: Vreau să îmi refac priorităţile în viaţă

Surse democrat-liberale au declarat, joi, că deputatul Sever Voinescu, vicepreşedinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat în Parlament la alegerile din decembrie.

Voinescu confirmă, vineri, pe Facebook, că nu va candida la parlamentarele din această iarnă. „Aş fi vrut să părăsesc scena parlamentară discret, fără să perturb în vreun fel lupta politică importantă care se va da acum. În realitate, nu e mare lucru de comentat în legătură cu această decizie a mea. Pur şi simplu, trebuie să-mi reorganizez câte ceva în viaţă. Decizia mea este perfect similară cu a oricărei alte persoane care vrea să-şi schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici măcar o ştire”, adaugă Voinescu.

El menţionează că a văzut că se speculează în legătură cu această decizie, atribuindu-i-se „motivaţii impure”.

„Văd că se speculează şi mi se atribuie motivaţii impure. Cum că m-aş fi supărat pe toţi pentru că nu «mi s-a dat colegiu eligibil». Mai mare prostie nu am auzit. Nu am vrut, în general, «să mi se dea» în toţi anii de când fac politică. Dacă am vrut ceva, am intrat în competiţie specifică şi, firesc, uneori am obţinut, alteori am ratat. Apoi, nu am vrut colegiu eligibil pentru că nu am vrut colegiu deloc. Decizia mea de a nu mai candida a fost luată cu mult timp în urmă, am anunţat conducerea partidului despre această decizie încă de acum patru luni, iar apropiaţii mei ştiau despre gândul meu de la începutul anului. Apoi, să fim clari: sunt unul dintre aceia care crede că nu există colegii sigure – toate colegiile sunt nesigure, având în vedere dinamica electorală şi sistemul electoral. Ticăloşii pot scrie şi pot spune pe la colţuri ce vor. Adevărul e mult mai simplu. Şi este exact cel pe care l-am rostit: vreau să îmi refac priorităţile în viaţă. Vreau să îmi petrec următorii ani alături de anumiţi oameni, făcând anumite lucruri şi aceste opţiuni exclud prezenţa în Parlament”, arată Sever Voinescu.

Vicepreşedintele PDL menţionează câteva din priorităţile sale: „redeschid acum biroul de avocatură, discut cu organizaţii de presă o anume revenire, gândesc un proiect de consultanţă, pregătesc materiale pentru unele cărţi şi voi continua să sprijin ideile conservatoare întru realizare”.

„Voi rămâne un inflexibil şi aproape radical pro-american. Voi continua să-i detest pe cei pe care i-am detestat până acum. Voi continua să-i iubesc şi să-i admir pe cei pe care i-am iubit şi i-am admirat până acum. Şi mai e ceva: lumea nu se termină în 2012!”, încheie Voinescu.

Sever Voinescu a fost ales deputat în 2008 în circumscripţia electorală 31 Prahova, colegiul uninominal 10.