Vladimir Putin îi acordă cetăţenia rusă lui Gérard Depardieu

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a ameninţat de curând că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de creşterea impozitelor vizându-i pe cei mai bogaţi francezi, relatează AFP.

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 09:54
Vladimir Putin îi acordă cetăţenia rusă lui Gérard Depardieu

„Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea cetăţeniei ruse francezului Gérard Depardieu”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat duminică faptul că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez privind cenzurarea taxării cu 75% a celor mai bogaţi contribuabili francezi „nu schimbă cu nimic” instalarea sa în Belgia.

Guvernul francez şi-a anunţat, totuşi, intenţia de a merge înainte cu creşterea presiunii fiscale asupra persoanelor care câştigă peste un milion de euro pe an, adoptând noi măsuri pentru ca acest proiect să fie conform Constituţiei.

Preşedintele Putin a aunţat la sfârşitul anului că este pregătit să îi ofere un paşaport lui Gérard Depardieu, în cazul în care acesta o doreşte. „Dacă Gérard vrea cu adevărat să aibă un permis de sejur sau un paşaport rus, problema este ca şi rezolvată, în mod pozitiv”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Actorul francez, în vârstă de 64 de ani, a anunţat anterior că vrea să „predea” paşaportul său francez şi că se gândeşte să ceară cetăţenia belgiană. El asistă adesea la festivaluri de cinemtaografie în Rusia, dar şi la alte evenimente cu celebrităţi din această ţară.

Instalarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat din apropiere de frontiera franceză, cunoscut pentru că găzduieşte expatriaţi francezi bogaţi, a provocat o polemică aprinsă în Franţa.