Vladimir Putin DIVORŢEAZĂ, după 30 de ani de căsnicie

Preşedintele rus Vladimir Putin şi soţia sa Ludmila au anunţat joi la televiziune că s-au despărţit şi căsătoria lor s-a încheiat, potrivit Reuters.

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 18:36
Vladimir Putin DIVORŢEAZĂ, după 30 de ani de căsnicie

Preşedintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 60 de ani, şi soţia sa Ludmila, în vârstă de 55 de ani, au anunţat joi la televiziunea rusă că divorţează.

Întrebat de televiziunea Rossiya-24 despre zvonurile cum că nu ar mai locui împreună cu soţia sa, Putin a răspus: „Este adevărat”, potrivit Reuters. Ludmila Putina a confirmat despărţirea, spunând că a fost una „civilizată”: „A fost decizia noastră comună. Ne despărţim din cauză că abia apucăm ne vedem”.

„Vladimir Vladimirovici este acaparat în totalitate de activitatea sa profesională, fiicele noastre au crescut, au vieţile lor. Fiecare dintre noi avem vieţile noastre, iar mie nu îmi place viaţa publică. Întreaga mea activitate este legată de viaţa publică. Mie nu îmi place acest lucru”, a explicat Ludmila Putina.

Nu se ştie încă dacă divorţul a fost finalizat, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, declarând că nu are această informaţie.

Cuplul a fost văzut ultima dată în public la învestirea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte, pe 7 mai 2012, când liderul de la Kremlin şi-a început cel de-al treilea mandat.

Vladimir Putin s-a căsătorit cu Ludmila în anul 1983. Cei doi au două fiice, Maria, născută 1985, și Yekaterina (Katja), născută 1986 în Dresda, Germania de Est.

În primii ani de căsnicie Ludmila a fost însoțitoare de zbor pentru ramura din Kaliningrad a Aeroflot. În 1986, ea a absolvit secţia de limba spaniolă și filologie a Departamentului de Filologie a Universității de Stat din Leningrad, unde între 1990-1994 a predat limba germană. Câțiva ani, până în anul 1999, a fost reprezentantul Moscovei pentru Telecominvest SA. Ludmila a fost o primă doamnă discretă, evitând în general lumina reflectoarelor, cu excepția cazurilor prevăzute de protocol și când l-a susţinut pe soţul său în faţa presei.