Viscol şi ninsori în Moldova şi zonele montane. Multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ

Iarnă în toată regula în Moldova. Zăpada deja a devenit coşmarul şoferilor. Mai multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ, iar alte zeci de autoturisme au fost blocate pe DN 17, în apropiere de Gura Humorului. Zăpada căzută îngreunează circulaţia şi pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova şi Sibiu. Sudul ţării este sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 08:22
Viscol şi ninsori în Moldova şi zonele montane. Multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ

Pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Alba, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova şi Sibiu se circulă deja în condiţii de iarnă. De asemenea, în judeţul Maramureş se circulă dificil pe DN18, în zona pasurilor Gutâi şi Prislop.

În condiţii de iarnă se circulă şi pe mai multe artere din judeţul Suceava: DN2E Fălticeni – Gura Humorului, DN17 Suceava – Câmpulung Moldovenesc şi DN17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi. În Suceava, încă de la prima oră s-au înregistrat două incidente în trafic din cauza unor autotrenuri care au rămas blocate pe DN 17 şi pe DN 2 E.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că circulaţia a fost afectată pe DN 17 în comuna Ilişeşti, unde mai multe TIR-uri nu au putut urca o pantă din cauza carosabilului alunecos. El a arătat că în zonă echipaje de poliţişti rutieri dirijează traficul, care nu este blocat. Sinescu a mai spus că un alt TIR a rămas blocat pe DN 2 E, într-o curbă din apropierea comunei Cacica, dar circulaţia nu a fost afectată, în condiţiile în care autocamionul se află la marginea şoselei.

În judeţul Mehedinţi, din cauza precipitaţiilor abundente, pe DN57 Sviniţa – Berzeasca, în zona kilometrului 54+500 de metri au ajuns pe partea carosabilă aluviuni de pe versanţi. Acestea afectează jumătate de bandă pe o distanţă de aproximativ 30 de metri.

Prefectul a precizat că utilajele de deszăpezire acţionează de la ora 6.00, de când a început să ningă, şi au împrăştiat materiale antiderapante, dar ninsoarea este abundentă şi îngheaţă la sol, stratul de zăpadă de pe şosea ajungând la doi centimetri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă în intervalul 22 martie, ora 10.00 – 22 martie, ora 18.00, pentru sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, şi o altă avertizare meteo COD PORTOCALIU intensificări de vânt, ninsori viscolite, răcire accentuată, valabilă în perioada 22 martie, ora 18.00 – 23 martie, ora 8.00, pentru Moldova, nordul Dobrogei şi Carpaţii Meridionali.