Viorel Hizo, despre Cadu: Nenorocitul ăsta era să omoare un jucător. Actul lui este de codul penal

Tehnicianul Viorel Hizo s-a exprimat, marţi, extrem de dur la adresa căpitanului echipei CFR Cluj, Ricardo Cadu, care l-a accidentat grav pe bulgarul Jivko Milanov, afirmând că jucătorul portughez este un "killer" care a fost foarte aproape să-l omoare pe fotbalistul formaţiei FC Vaslui.

26 feb. 2013, 17:24
Viorel Hizo, despre Cadu: Nenorocitul ăsta era să omoare un jucător. Actul lui este de codul penal

„Acest jucător beneficiază de clemenţa arbitrilor de când e în fotbalul românesc. Un jucător străin într-o ţară străină nu are voie niciodată să facă aşa ceva. Telefoanele domnului Paszkany o să fie puse în funcţiune, să ia două-trei etape. Un astfel de jucător mai poate să apară pe un stadion după două, trei etape când jucătorul Milanov putea să moară?

Ceea ce face Cadu în fotbalul românesc este de neacceptat. Este un «killer». Este la al 100-lea act de acest gen. Ceea ce a făcut el este violenţă, este de codul penal, nu de regulamentul de fotbal. M-am cutremurat când Milanov mi-a arătat gura. Nici măcar nu a venit la uşa vestiarului să-şi ceară scuze, să se intereseze de soarta lui Milanov. Trebuie suspendat ca să se înveţe toţi jucătorii. Ce se întâmpla dacă îl lovea trei centimetri mai jos şi îi rupea gâtul lui Milanov? Cum nu l-a văzut? Dacă era un stâlp, intra în stâlp? Nenorocitul ăsta era să ne omoare un jucător„, a declarat Hizo, la DigiSport, citat de Mediafax.

Antrenorul a adăugat că Milanov a plecat în ţara sa natală pentru a se trata: „Azi dimineaţă, Milanov a ajuns la Sofia. Azi noapte, l-a dus doctorul la Bucureşti şi de acolo l-a luat familia şi l-a dus la medicul familiei din Sofia. Azi de dimineaţă era sub sedative, că a fost vorba şi de o comoţie. Nu ştiu cât va lipsi. Milanov este ginerele preşedintelui Federaţiei Bulgare de Fotbal, iar familia a solictat imediat ca el să fie tratat la Sofia”.

Fotbalistul bulgar al echipei FC Vaslui, Jivko Milanov, a pierdut mai mulţi dinţi fiind transportat de transportat de urgenţă la spital după ce a fost lovit cu piciorul în cap de jucătorul formaţiei CFR Cluj Ricardo Cadu, în prima repriză a meciului contând pentru etapa a XX-a a Ligii I. Incidentul a avut loc în minutul 42 al partidei de luni seară, iar Cadu a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.