Violenţă extremă într-o şcoală din Brăila. Un elev a fost bătut cu bestialitate de patru colegi

Un elev dintr-o şcoală din Brăila a fost călcat în picioare de mai mulţi colegi. Adolescenţii l-au lovit pe băiat cu bestialitate, timp în care un alt coleg a filmat întreaga scenă şi a postat imaginile pe Internet. Periodic apar cazuri revoltatoare de violenţă în şcoli. Numai anul trecut s-au înregistrat peste 15.000 de incidente în unităţile de învăţământ din România

01 mart. 2013, 08:39
Violenţă extremă într-o şcoală din Brăila. Un elev a fost bătut cu bestialitate de patru colegi

Un elev de la Liceul Saligny din Brăila a fost bătut cu bestialitate de patru colegi de şcoală, în sală de clasă. Agresorii l-au lovit cu pumnii şi au sărit cu picioarele pe el, timp în care cineva filma întreagă scenă. Pe imagini se vede cum la un moment dat, un coleg intră în clasă şi în loc să intervină începe să dea fără milă în băiatul căzut pe o bancă.

„Agresiunea din şcoală a fost rezultatul altor agresiuni din afara şcolii în care cel care e lovit a fost autorul. Atunci când am aflat despre cum s-au întâmplat lucrurile nu am aflat de la cel bătut. Am făcut o anchetă. Am cerut ajutorul poliţiei care a făcut o anchetă paralelă. Toţi elevii implicaţi în acest incident au fost amendaţi de poliţie”, a declarat pentru România TV, Petruţa Simionescu, director Grup Şcolar Industrial Anghel Saligny Brăila.

Incidentul vine la doar o zi după ce un profesor din Focşani a fost încuiat pentru câteva minute în sala de clasă de către un elev care l-a ameninţat cu acte de violenţă, după ce cadrul didactic l-ar fi jignit pe copil în trecut.

Cu două zile în urmă, doi elevi de clasa a X-a au fost implicaţi într-un scandal, pe holurile unui liceu din Baia Mare. Imediat cum s-a sunat de pauză, băieţii au ieşit pe culoarul unităţii de învăţământ unde s-au luat la ceartă. La un momen dat unul dintre ei a scos un cuţit şi l-a ameninţat pe celălalt.

Aceste incidente vin la aproape două săptămâni după ce un elev din Târgovişte a fost  înjunghiat la gât în apropierea Colegiului Economic „Ion Ghica”. Elevul de 15 ani a murit la spital. Suspectul, un băiat de 18 ani, a fost prins şi riscă până la 25 de ani de închisoare.


Vă reamintim că în luna mai a anului trecut, un elev de clasa a 7-a din Filiaşi, judeţul Dolj, a murit în urma unei bătăi în şcoală, iar în Drobeta Turnu Severin un băiat a fost preluat de SMURD după ce a fost lovit cu un scaun în cap de un coleg.
 
De asemenea, un caz CUTREMURĂTOR a apărut în atenţia presei în luna octombrie, anul trecut, când au fost făcute publice IMAGINI ŞOCANTE cu o elevă umilită şi bătută de o tânără din Brăila. Printre înjurături şi cuvinte „alese”, agresoarea a plesnit-o pe cealaltă fată cu palmele peste faţă, a scuipat-o în repetate rânduri şi a tras-o de păr, iar totul a culminat cu momentul în care a pus-o să îngenuncheze în faţa ei şi i-a ordonat să-i pupe picioarele. Victima a „încasat” cu stoicism toate umilinţele, până când cealaltă fată i-a dat voie să plece. Însă lucrurile nu s-au oprit acolo, iar „meciul” a intrat în prelungiri, cu încă o „repriză” de înjurături, ordine şi palme peste faţă.
 

 
Şcoala românească s-a transformat într-un adevărat ring de box. Periodic apar cazuri revoltatoare cu elevi bătuţi, înjuraţi, umiliţi de colegii de şcoală. Numai anul trecut s-au înregistrat peste 15.000 de incidente violente în unităţile de învăţământ din România. Vezi oraşele cu cele mai multe cazuri de violenţă VIDEO.