VIOL în grup în India

O femeie, fotograf pentru o revistă, a fost victima unui viol în grup la Mumbay, iar însoţitorul ei a fost bătut grav, o faptă foarte asemănătoare unui caz de la sfârşitul lui 2012 care a bulversat India, a anunţat poliţia vineri, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 aug. 2013, 09:36
VIOL în grup în India

Într-un cartier şic din Mumbay, cinci bărbaţi au atacat joi seara o femeie în vârstă de 23 de ani care fotografia un vechi imobil pentru o revistă, împreună cu un coleg.

Agresorii „l-au bătut pe bărbat, au legat-o şi au violat-o pe femeie, într-un loc izolat în cartierul Shakti Mills”, a declarat un ofiţer de poliţie sub protecţia anonimatului.

Tânăra, căreia i-au fost produse răni interne, a fost internată la spital. Ea a putut să spună prenumele a doi dintre agresori, care au vorbit între ei în timpul agresiunii, a adăugat poliţistul.

„Mai mulţi suspecţi au fost interogaţi, dar nimeni nu a fost arestat”, a precizat el.

În decembrie, o studentă în vârstă de 23 de ani a fost agresată cu sălbăticie, a fost bătută, violată şi după aceea aruncată pe trotuar de către cinci bărbaţi, la New Delhi. Partenerul ei a fost bătut, de asemenea. Ea a murit din cauza rănilor.

Acest caz a provocat un val de proteste în ţară, în care clasa mijlocie nu mai acceptă uşurinţa cu care justiţia şi autorităţile tratează violenţele cărora le sunt supuse femeile.

După luni de manifestaţii masive, Parlamentul indian a înăsprit legile, pedepsind infracţiuni de natură sexuală. Manifestanţii criticau totodată poliţia şi spitalele, acuzate că nu acordă sificientă atenţie infracţiunilor de natură sexuală.