Vîntu, cercetat în Belgia pentru spălare de bani

Parchetul federal din Belgia face verificări în legătură cu infracţiuni de spălare de bani prin fundaţia lui Sorin Ovidiu Vîntu, informează România TV.

20 feb. 2013, 11:00
Vîntu, cercetat în Belgia pentru spălare de bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat şi în Belgia, informează România TV. Parchetul federal din Belgia a solicitat preluarea urmăririi penale în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, pentru spălare de bani.

„Sesizarea a venit de la Celula de tratare a informaţiilor financiare din Bruxelles şi are ca obiect transferul repetat între conturile lui SOV şi ale Fundaţiei Vîntu pentru excelenţă în educaţie şi jurnalism al unor sume de bani care provin din infracţiuni cu scopul de a le ascunde originea”, potrivit dosarului de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, citat de România TV

În acelaşi dosar mai scrie: ,,Disjungere pentru modul în care Petromservice a finanţat cu 100 de milioane de euro societatea GMG Media Box SA, precum şi modul în care a fost folosită ulterior aceasta suma pentru a finanţa activitatea Realitatea Media SA şi a achizitiona 20% din acţiunile SC OCRAM Televiziune SA. O parte din bani au ajuns în contul personal al lui Vîntu şi al societăţilor pe care le controla.”

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că l-a ajutat pe Nicolae Popa să se ascundă în Indonezia mai mulţi ani.