Viiturile fac RAVAGII în Moldova: Un sat din Iaşi a fost MĂTURAT de ape VIDEO

Satul Bohotin din judeţul Iaşi a fost inundat, sâmbătă, de viiturile provocate de o ploaie torenţială, informează România TV.

08 iun. 2013, 15:37
Viiturile fac RAVAGII în Moldova: Un sat din Iaşi a fost MĂTURAT de ape VIDEO

Inundaţiile au fost provocate de o ploaie de doar o oră, iar viitura puternică a inundat curţiile şi casele oamenilor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau răniţi.

Ploile abundente din ultimele zile au distrus sute de gospodării din nordul ţării. Judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi Suceava au fost afectate puternic de furtuni.

Citeşte şi Moldova, măturată de POTOP! Într-o localitate din Neamţ drumurile s-au transformat în râuri VIDEO

Potrivit Ministerului de Interne, situaţia este dramatică în judeţele din Moldova afectate de ploile torenţiale.

În Neamţ, 1.000 de oameni au rămas izolaţi după ce un pod a fost distrus de viitură.

Peste 70 de case şi 528 anexe gospodăreşti au fost afectate parţial de inundaţiile din jurmătatea de est a ţării, fără a exista pagube importante, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În perioada de incidenţă a codului galben, peste 250 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, cu aproape 100 de mijloace tehnice, în localităţile unde au fost înregistrate precipitaţii abundente şi fenomene asociate acestora – inundaţii, descărcări electrice, intensificări ale vântului etc.

Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Centrului Operaţional al MAI, sâmbătă la ora 11.00, erau înregistrate două localităţi în care era întreruptă alimentarea cu energie electrică.

De asemenea, circulaţia pe două drumuri naţionale şi patru drumuri judeţene a fost îngreunată din cauza materialului lemnos, pietrelor şi aluviunilor transportate de apele revărsate. În aceste cazuri s-a intervenit cu forţe şi mijloace tehnice, situaţia fiind monitorizată în continuare.

În judeţul Maramureş o singură locuinţă, care era construită din chirpici, a fost distrusă de viitură, iar pompierii au reuşit salvarea a două persoane. De asemenea, 73 de case şi 528 de anexe gospodăreşti au fost afectate parţial, fără a fi însă produse pagube importante, la această oră apele fiind în curs de retragere.

În judeţele Vrancea, Botoşani şi Suceava, din cauza apelor revărsate, au fost avariate 39 de poduri şi podeţe.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a solicitat prefecţilor şi angajaţilor MAI să intervină în continuare, cu aceeaşi promptitudine, pentru prevenirea şi limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase.