Vier Pfoten acuză „The North Face”: Hainele sale, umplute cu puf de gâscă hrănită forţat

Asociaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten acuză compania North Face că folosește în fabricarea hainelor sale puf de la gâște hrănite forțat.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 19:38
Vier Pfoten acuză „The North Face”: Hainele sale, umplute cu puf de gâscă hrănită forţat

Vier Pfoten transmite că, după compania „Patagonia”,  „The North Face” a recunoscut că apelează la acest tip de puf, după ce a negat acest lucru timp de mai mulţi ani.

Puful folosit de North Face provine de la gâștele hrănite forțat în industria care produce ficatul cu conținut ridicat de grăsime, din Ungaria.

Hrănirea forțată a gâștelor din specia Anser Anser (Gâsca de vară) este interzisă în marea majoritate a țărilor UE. În statul american California, unde este şi sediul central al companiei North Face, vânzarea ficatului gras de gâscă este interzisă, iar hrănirea forțată este considerată o infracțiune, prin lege.

„În vreme ce gâștele albe sunt crescute pentru carne și de aceea sunt ținute în aer liber, gâștele de vară își duc toată viață în cuști strâmte, unde sunt hrănite forțat de trei ori pe zi, până mor din această cauza”
, explică Marcus Muller, coordonator de campanii al VIER PFOTEN.  

„Compania North Face s-a angajat cu mulți ani în urmă să înceteze folosirea pufului de la gâștele hrănite forțat. A fost eliminată această metodă barbară din canadienele și sacii de dormit, în condițiile în care ea e folosită intensiv în industria producătoare de foie gras din Ungaria?”, a adăugat Muller.

„În vreme ce peste un miliard de oameni suferă de foame, acest puf provine din ferme de animale care consumă uriașe cantități de porumb. Companiile vorbesc mereu despre reducerea impactului lor asupra mediului, dar apelează la metode care afectează mediul, risipind apa și alte resurse importante. Această politică iresponsabila dezvăluie adevărată față a companiilor producătoare de haine de munte. Folosind puf ieftin, din surse îndoielnice, pentru a vinde haine la prețuri foarte mari iubitorilor de natură și de animale este că o înșelătorie. Suntem convinși că celebrități precum Angelină Jolie, Cameron Diaz, Anne Hathaway or Renee Zellweger, nu au nici cea mai mică idee în legătură cu ceea ce poartă. Ne așteptăm de la ele să ia atitudine publică pentru a convinge North Face să înceteze practicile ce susțin cruzimea asupra animalelor”, a mai spus Muller.

Vier Pfoten solicită companiilor „The North Face” și „€œPatagonia” să elimine total din produsele lor puful provenit de la gâștele hrănite forțat. Totodată, asociaţia consideră că produsele textile care conțin acest puf ar trebui să aibă pe etichetă specificat acest lucru.

Compania North Face a răspuns acuzaţiilor asociaţiei pentru protecţia animalelor:  Reprezentanţii săi au declarat că vor căuta o altă sursă pentru puful de gâscă, din ferme în care păsările nu sunt hrănite forţat.