VIDEO Violenţe la Guvern: Revoluţionarii s-au luptat cu jandarmii şi au cerut demisia lui Boc

Revoluţionarii au dărâmat luni dimineaţă câteva garduri şi au blocat Şoseaua Kisellef.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 08:52
VIDEO Violenţe la Guvern: Revoluţionarii s-au luptat cu jandarmii şi au cerut demisia lui Boc

UPDATE: Problema revoluţionarilor a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei, premierul Emil Boc anunţând că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor care le sunt acordate în prezent, relatează Mediafax citând surse oficial.

„Problema revoluţionarilor a fost discutată de membrii coaliţiei, într-o şedinţă la care deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici a arătat, printre altele, că nu este normal ca indemnizaţiile la care au dreptul revoluţionarii să fie plătite şi «impostorilor». Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor acestora”, au arătat sursele pentru agenţia de presă.

Aproape 500 de revoluţionari au protestat luni în faţa Guvernului. Revoluţionarii au dărâmat gardurile montate de jandarmi.

„Peste ei, nu ne este frică! Nenorociţi de deputaţi”, au strigat revoluţionarii.

Este vorba de o neînţelegere privind delimitarea locului de desfăşurare. Persoanele care protestează doreau ca limita să includă şi trotuarul din faţa muzelui Antipa. Nu au fost persoane sancţionate. Revoluţionarii au autorizaţie de protest până la ora 19.00„, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Bucureşti.

O parte dintre ei sunt în greva foamei de mai bine de o săptămână.