Ponta: Tony Blair este un model extraordinar pentru mine

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat în exlusivitate, pentru România TV, legat întâlnirea de luni cu Tony Blair, că fostul premier britanic este un "model extraordinar" pentru el.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 17:22
Ponta: Tony Blair este un model extraordinar pentru mine

Întrebat ce admiră mai mult la fostul premier britanic, Victor Ponta a declarat că probabil energia şi dorinţa de a face lucruri extraordinare.

„Faptul că e la fel de plin de energie şi dornic sa facă lucruri extraordinare, la fel ca la începutul carierei.  Blair este nu doar un om politic care a făcut mult pentru România dar şi un lider politic progresist, nu poate fi decât un model extrordinar pentru mine”, a precizat Victor Ponta.

„Cred că a folosit azi foarte des cuvântul leadership, care înseamnă capacitatea de a conduce, dar nu numai să dai ordine. Europa în acest moment şi oamenii aflaţi în criză au nevoie de lideri care să le redea speranţa. Blair a reuşit pentru mulţi ani să-şi ducă ţara înainte, lucru cu adevarat remarcabil”, a mai spus liderul PSD.

Cât despre premierul Ungureanu, care a ieşit supărat luni din şedinţa coaliţiei deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare, Victor Ponta a declarat că i s-a părut un gest de „normalitate”.

„Gestul de a le spune colegilor săi de coaliţie gata cu mita electorală e un gest de normalitate. Pe noi ne-a surprins, mai ales că multa lume se aşteapta să cedeze săptămâna viitoare. Eu sper să reziste presiunilor”, a declarat Ponta.