Victor Ponta s-a întâlnit cu Arnold Schwarzenegger, la Viena FOTO

Victor Ponta s-a întâlnit cu Arnold Schwarzenegger, la Viena, şi nu a ratat ocazia de a se fotografia cu starul de la Hollywood, imagine pe care a postat-o, apoi, pe Facebook. Premierul României şi Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, participă la Conferinţa privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic, ce va avea loc începând de joi, la Viena.

30 ian. 2013, 21:20
Victor Ponta s-a întâlnit cu Arnold Schwarzenegger, la Viena FOTO

Conferinţa este organizată sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann şi al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, cunoscut pentru proiectele sale reuşite în domeniul protecţiei mediului, cu sprijinul UNDP, UNEP şi al altor organizaţii din sistemul UN. Inițiatorul este R20, structura creată de fostul guvernator Schwarzenegger pentru a sprijini diferite comunități să implementeze proiecte de dezvoltare durabilă și prietenoasă față de mediu.

Printre participanți se numară și Gustaf Nobel, președintele Nobel Sustainability Trust, Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, membri ai guvernelor UE, specialiști în protecția mediului, reprezentanţi ai mediului academic și ai unor importante companii europene.

Printre subiectele de discuţie care vor fi abordate în cadrul acestui eveniment se numără mecanismele financiare inovative pentru investiţiile în protecţia mediului, modalităţi de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor şi strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

Victor Ponta va susţine o prezentare cu privire la opţiunile României în domeniul energetic – cu accent asupra energiei „verzi” şi sustenabilităţii – şi direcţiile strategice urmărite de guvernul României în acest sector, iar Rovana Plumb va transmite un mesaj pe tema rolului regiunilor în implementarea noilor soluţii în materie de energie.