Victor Ponta participă joi la şedinţa CSM

Victor Ponta participă, joi, la şedinţa plenului CSM, în calitate de ministru interimar al Justiţiei la doar o zi după ce a obţinut înjumătăţirea perioadei de numire a procurorilor şefi de la DNA, DIICOT şi Parchetul General, transmite România TV. Candidaţii propuşi au trimis proiectele cu 3 săptămâni mai devreme decât stabilise CSM termenul.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 05:50
Victor Ponta participă joi la şedinţa CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, miercuri, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de procurori-şefi. Potrivit noii decizii, avizele vor fi transmise la Ministerul Justiţiei la data de 10 mai. Termenul iniţial era de 3 iunie, însă acesta a fost schimbat la solicitarea premierului Victor Ponta.

În urma discuţiilor, Secţia pentru procurori a hotărât, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfăşurare a activităţilor privind avizarea candidaţilor propuşi de Victor Ponta,a anunţat CSM într-un comunicat de presă. Astfel, potrivit noului calendar, în perioada 10-30 aprilie vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management şi vor fi verificate candidaturile, iar în 7 mai vor fi analizate rezultatele acestui demers.

În 8 mai vor fi intervievaţi candidaţii pentru funcţiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general şi adjunct al procurorului general din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în 9 mai vor susţine interviurile candidaţii pentru funcţiile de procuror-şef al DNA, procuror-şef şi adjunct al procurorului şef din DIICOT, potrivit noului calendar.