Victor Ponta: În România, unii dau găuri în barcă şi-apoi se bucură că ne scufundăm

Victor Ponta i-a atacat duminică seara din nou pe rivalii politici, pe care îi consideră răspunzători de neprimirea României în spaţiul Schengen. Totodată, el a subliniat: "Cine a înţeles că nu vrem să mai intrăm în Schengen are minte puţină. Doar că nu o să mai începem orice discuţie, cu orice prim-ministru, de la problema Schengen".

03 mart. 2013, 16:44
Victor Ponta: În România, unii dau găuri în barcă şi-apoi se bucură că ne scufundăm

Între cei prezenţi la concertul dat la Ateneul Român în onoarea lui Iliescu, la împlinirea vârstei de 83 de ani, s-a numărat şi premierul Victor Ponta. Înainte de a intra în sală, primul ministru a făcut şi câteva declaraţii pe tema aderării ţări noastre la Schengen, în contextul ultimelor declaraţii ale ministrului german de interne, se va opune prin veto aderării României la acest spaţiu de liberă circulaţie. „E cea mai mare prostie să se creadă că ministrul german a citit presa românească şi apoi a făcut aceste declaraţii. Ideea Germaniei era cunoscută, ştiam cu toţii că Germania are reţineri faţă de această decizie”, a spus el.

Mai mult, criticile sale s-au îndreptat împotriva rivalilor politici din ţară. „Dacă noi aici, în România, tot avem tot felul de fericiţi din-ăştia deştepţi, care dau găuri în barcă şi după aceea se bucură că ne scufundăm… De parcă intram în Schengen numai Guvernul sau numai USL-ul. Nu intrau şi ei, ăştia care ne tot pârăsc peste tot, ne anunţă de ce nu trebuie să intrăm.

Asta-i boala României. Întotdeauna ai pe unii se bucură dacă mor toate caprele, şi ale vecinului şi ale lor. De-acum încolo o să încercăm să-i ignorăm pe cât posibil şi să ne atingem obiectivele europene cu mai multă demnitate şi mai multă înţelepciune. Repet, nu cred însă că ei se vor vindeca. Doar pentru că nu sunt ei la guvernare sau la putere au atâta plăcere să dea găuri în barca României şi dup-aia să-i vedeţi ce fericiţi vor fi că n-am intrat în Schengen„, a spus Victor Ponta.

Totodată, el a ţinut să facă unele lămuriri: „Cine a înţeles că nu vrem să mai intrăm în Schengen are minte puţină. Noi vrem să intrăm în Schengen. Eu am spus altceva. Am spus un lucru, pe care ar trebui să-l ştie chiar şi cei care nu înţeleg limba română, şi anume că proiectele României pe plan european sunt multe altele şi nu o să mai începem orice discuţie, cu orice prim-ministru, cu orice ambasador, de la problema Schengen„.