Ponta: Nu tăiem niciun fel de salariu sau de pensie

Prim-ministru Victor Ponta a declarat la România TV că în anul în care urmează Executivul pe care îl conduce nu va recurge la tăieri ale pensiilor şi ale salariilor angajaţiilor din sectorul bugetar.

RomaniaTV.net
27 dec. 2012, 19:22
Ponta: Nu tăiem niciun fel de salariu sau de pensie

Nu vor mai fi măsuri de austeritate, pentru că nu cred că mai avem nevoie de austeritate, ci de disciplină a multor zone în care exista foarte multă risipă. N-am promis niciodată şi nu aveam cum să promit că înafară de reîntregirea salariilor bugetarilor nu o să putem să dăm înapoi tichetele de masă, al 13-lea salariu şi toate celelalte lucruri pe care aş vrea să le dăm, dar ştiam că nu le putem da şi de aceea nici nu le-am promis”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Premierul a făcut aceste afirmaţii în condiţiile în care joi a declarat, într-o conferinţă de presă, că Guvernul condus de el va face în 2013 reforme care nu sunt „pe placul” electoratului.

Nu tăiem niciun fel de salariu, de pensie, nici vorbă de aşa ceva, doar că este normal după nişte alegeri să existe nişte aşteptări de creşteri care să depăşească aşteptările şi posibilităţile reale. Ceea ce am promis şi mă voi ţine de promisiune este faptul că nu vom creşte cheltuielile bugetului”, a spus prim-ministru.

Totuşi, premierul anunţă că miniştrii Guvernului Ponta II vor avea mână liberă pentru a face restructurări în instituţiile lor şi că nu va aproba angajări noi, înafară de Ministerul Sănătăţii.