Victor Ponta, ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

Premierul Victor Ponta a anunţat, într-o intervenţie la  România TV, că a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. Victor Ponta a participat zilele acestea la reuniunea Internaţionalei Socialiste, din Africa de Sud, unde a luat parte la mai multe reuniuni şi întâlniri politice. În calitate de vicepreşedinte, Victor Ponta va participa, o dată la şase luni, la reuniunile liderilor socialişti.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 18:22
Victor Ponta, ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

„Votul a fost fără probleme pentru că sunt vicepreşedinţi din toată lumea. Important era să păstrăm PSD într-o familie politică internaţională pentru că în perioada următoare vom avea mult de luptat ca să refacem imaginea ţării. E important fiecare contact”, a spus preşedintele PSD la România TV.

„Ieri am avut Consiliul Internaţionalei Socialiste. Au fost mai multe evenimente şi sigur că am discutat foarte mult despre România. Pe de o parte era şi o lipsă de informaţia, alţii ştiau adevărul”, a spus Ponta.

Întrebat despre recentele critici aduse de comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, la adresa sa, cum că are probleme în a menţine cursul democratic, premierul Victor Ponta a spus căapreciază foarte mult grija comisarului Viviane Reding pentru România, „dar are dreptate să fie îngrijorată într-adevăr când ai în funcţie un preşedinte pe care 90% din români îl vor demis, e o problemă pentru democraţie şi cred că împreună cu doamna Reding o să avem grijă pe cât putem de democraţia din România”.

Ponta a mai spus că singurul cu care va avea discuţii despre situaţia din România este preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Dialogul este doar cu domnul Barroso, care a fost întotdeauna temperat. Doamna Reding este în campanie electorală şi sincer să fiu în România este luată în foarte serios, nu şi în alte ţări. Relaţia mea directă este cu domnul Barroso. Au fost faimoasele 11 puncte, 10 dintre ele au fost îndeplinite şi nu pentru că trebuie să raportăm la Bruxelles, ci pentru că ţineau de normalitatea vieţii noastre”, a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai precizat, referitor la mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, că a fost o decizie a PSD, luată în condiţiile în care socialiştii germani anunţaseră că nu ar veni la Bucureşti invocând probleme pe care le-ar putea avea cu presa germană.

„Atunci am zis să mutăm Congresul la Bruxelles, pentru că socialiştii germani sunt importanţi. Vom face la Bucureşti alt congres”, a spus Ponta.

PSD a solicitat PSE amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.