Victor Ponta: „Nu ştiu dacă am încredere în Kovesi. Bine că am scăpat de Morar” VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat că nu ştie dacă are încă încredere în Laura Codruţa Kovesi, dar afirmă că a ales-o pentru conducerea DNA datorită imaginii bune pe care o are în faţa partenerilor internaţionali. În plus, Kovesi a fost numită şi pentru a le închide gura celor care bănuiau USL că vrea să pună mâna pe justiţie.

RomaniaTV.net
07 apr. 2013, 05:49
Victor Ponta: „Nu ştiu dacă am încredere în Kovesi. Bine că am scăpat de Morar” VIDEO

Întrebat dacă are încredere în Codruţa Kovesi răspunsul lui Victor Ponta a fost simplu, „Nu ştiu”. „Pe toţi şase îi cunosc, pe doamna Kovesi cel mai puţin, ca să fiu sincer”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

„Am distrus credibilitatea celor care de un an spuneau că o să pun eu sau Voiculescu. Uite domne, am pus pe Kovesi. Cei care vă spuneau că asta o să facem ce credibilitate o să mai aibă? Au fost deja reacţii şi o să mai fie de sprijin pentru această decizie”, a precizat premierul.

Citeşte şi Ponta despre laudele lui Băsescu: Preşedintele ştie că, dacă lauzi pe cineva, creezi suspiciune

În ciuda rezervei pe care încă o are asupra Laurei Codruţa Kovesi, prim-ministru Victor Ponta este mulţumit de retragerea lui Daniel Morar.

„Domnul Morar îmbrăcase o haină politică, purta dispute politice, cum trebuie să se întâmple lucrurile în România, ceea ce este inacceptabil pentru un procuror şi cu atât mai mult pentru un judecător care urmează să meargă la Curtea Constituţională”, a spus Ponta.

Citeşte şi Ponta: Am avut un acord cu Băsescu legat de procedura numirii procurorilor-şefi. Nu am garanţii

Cât despre relaţia cu preşedintele, Victor Ponta crede că Traian Băsescu s-a văzut obligat, după alegerile parlamentare, să-l numească premier. Altfel, spune Ponta, s-ar fi ajuns din nou la suspendare, dar nu şi la demitere, pentru că din nou nu s-ar fi întrunit pragul, iar criza politică ar fi continuat şi anul acesta.

Citeşte şi Băsescu, întrebat dacă a avut contribuţie la propunerile făcute de Ponta: Nu cred că e important