Victor Piţurcă: Nu vom risca împotriva Turciei. Ne este de ajuns şi egalul

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat marţi că reprezentativei României îi este suficient şi un rezultat de egalitate în meciul de marţi seară, cu Turcia, pentru a prinde un loc la barajul pentru calificarea la CM 2014.

09 sept. 2013, 12:52
Victor Piţurcă: Nu vom risca împotriva Turciei. Ne este de ajuns şi egalul

Selecţionerul Victor Piţurcă a prefaţat întâlnirea pe care naţionala României o va susţine marţi seara, împotriva Turciei, în preliminariile CM 2014. Cu trei puncte avans faţă de turci şi două mai multe decât Ungaria, tricolorii vor avea ca principală preocupare să păstreze acest avans, mai ales că maghiarii vor juca luna viitoare în Olanda, fiind foarte probabil să nu câştige niciun punct la Amsterdam.

Vor exista schimbări în primul 11 faţă de meciul cu Ungaria, sper să luăm cele mai bune decizii în sensul ăsta. Este esenţial ca jucătorii care intră în teren să poată lupta pentru cel puţin un rezultat de egalitate. Turcii au şanse mici de calificare, dar pentru ei este meciul decisiv care va lămuri situaţia lor. Avem un uşor avantaj, pentru că nouă ne ajunge şi un egal şi atunci nu vom risca precum o fac turcii. De fapt, ei riscă mereu, pentru că acesta este jocul lor, unul literalmente ofensiv„, a declarat Victor Piţurcă la conferinţa de presă de marţi.

Lotul României nu are probleme medicale, toţi jucătorii fiind valizi înaintea meciului cu Turcia. „Lotul nostru e în regulă, cu excepţia lui Bourceanu care a acumulat două cartonaşe galbene, în rest toţi jucătorii sunt valizi şi nu avem nicio problemă majoră. Sper ca la ora jocului, absolut toţi jucătorii să fie la cel mai înalt nivel psihic, fizic pentru a putea termina cu victorie acest joc. Jucătorii sunt la fel de concentraţi, există o oarecare stare de oboseală, care va fi eliminată total până la ora jocului. Trebui să jucăm la un nivel, fizic şi tehnico-tactic foarte ridicat, altfel putem să avem probleme mari„, a adăugat selecţionerul.

Citeşte şi Îngrijorare înainte de meciul România – Turcia. S-au vândut mai puţin de o treime din bilete

Banderola de căpitan va rămâne în continuare la Vlad Chiricheş, a mai spus Piţurcă: „Veţi vedea mâine cine va fi căpitan. Echipa României a avut un căpitan. Credeţi că putem schimba aşa un căpitan din trei în trei zile? Raţ nu are de ce să se supere, e unul dintre cei cinci căpitani ai echipei naţionale, cine poartă banderola în meciul respectiv, decid eu„.

Meciul România – Turcia se va juca marţi, de la ora 21.00, va fi transmis în direct de Antena 1 şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe ROMÂNIATV.NET.

Citeşte şi Naţionala Turciei a sosit la Bucureşti. Fanii oaspeţilor au scandat „I Love You, Hagi!” şi „România!”