Victor Piţurcă: Nu am auzit ca jucătorii să fi petrecut, ei au fost liberi după meciul cu Olanda

Selecţionerul Victor Piţurcă spune că nu are informaţii că jucătorii echipei naţionale ar fi petrecut până dimineaţă după meciul pierdut cu Olanda, scor 0-4, aşa cum susţine Dumitru Dragomir, precizând că fotbaliştii au devenit liberi odată ce s-a încheiat partida de pe Amsterdam Arena.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 20:37
Victor Piţurcă: Nu am auzit ca jucătorii să fi petrecut, ei au fost liberi după meciul cu Olanda

„După meciul cu Olanda, după servirea mesei, toţi jucătorii au fost liberi, deci nu au mai intrat în programul echipei naţionale. În momentul când s-a terminat meciul, am venit la masă, am avut o discuţie la cabine cu ei, totul a luat sfârşit, acţiunea echipei naţionale a luat sfârşit. Toţi jucătorii puteau să facă ce vor după ce s-au dus în cameră. Ce au făcut ei mai departe? Nu ştiu, puteau să facă ce vor, e problema lor, ei răspund de faptele lor. Nu am auzit de aceste probleme.

Am discutat, am înţeles că l-a văzut pe Tamaş de dimineaţă, dar Tamaş a plecat de dimineaţă spre Anglia, probabil a ieşit din cameră mai devreme. Nu am dat importanţă foarte mare, pentru că din momentul în care au fost liberi nu m-a mai interesat ce au făcut ei. Au stat 10 zile în cantonament, au ieşit doar o dată în oraş în Ungaria. În Olanda nu au ieşit, era normal ca după ce se termină acţiunea de la naţională să fie liberi. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control„, a declarat Victor Piţurcă la Dolce Sport.

Întrebat dacă l-ar deranja ca jucătorii să fi petrecut după o asemenea înfrângere, Piţurcă a răspuns: „Mă deranjează. Mă deranjează şi când aud din presă că, la echipele de club fiind, au petrecut. M-ar deranja să aud lucruri de genul acesta. Înseamnă că le pasă foarte puţin de ceea ce s-a întâmplat în joc. Însă pe mine mă interesează cum reacţionează jucătorii în teren. În timpul lor liber e problema lor, dar sigur că eu ţin cont de ce fac jucătorii. Am avut probleme de-a lungul timpului cu jucători de genul acesta şi nu poţi să realizezi ce-ţi propui la echipa naţională cu un astfel de tip de jucători.”

Referindu-se la preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cel care a dezvăluit faptul că fotbalişti de la echipa naţională au petrecut până în zori după meciul de la Amsterdam, Piţurcă a afirmat că şeful ligii încearcă se destabilizeze atmosfera de la prima reprezentativă.

Sunt minciuni, sunt speculaţii, toată lumea care a fost în Olanda ştie foarte bine că programul a fost unul extrem de strict. Din punctul ăsta vedere nu am avut niciun fel de probleme. Intoxicaţii venite din partea unor oameni care au darul să destabilizeze atmosfera la echipa naţională şi ţin în felul lor ca echipa naţională să nu se califice. Aceste una-două persoane încearcă prin diferite metode specifice inteligenţei lor, fiindcă inteligenţa nu este un dar pentru aceste persoane. Încearcă de mult timp să facă lucrul ăsta şi poate că au reuşit pentru că au fost două meciuri nereuşite„, a mai spus Piţurcă.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că mai mulţi componenţi ai echipei naţionale a României au petrecut până la 07.00 dimineaţa, după meciul pierdut la Amsterdam, cu Olanda, scor 0-4.

Jucătorii au chefuit după meci până dimineaţă, unii jucători nu au ajuns nici la 07.00 dimineaţa. Am informaţia de la un om din interior, e sigur. Publicul trebuie să cunoască, să ştie. Asta se întâmplă dacă nu poţi stăpâni echipa. Sunt două motive pentru care jucătorii beau, necazul sau bucuria. Trebuie să existe o limită, cineva să-i ţină în frâu. Staful unde era? E o haită de oameni acolo, lângă el, care sunt plătiţi„, a declarat Dragomir.

Oficialul ligii, care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a precizat că la petrecere „au fost mai mulţi jucători tineri, iar de la Steaua au fost vreo şase-şapte”.

Dumitru Dragomir a dat doar trei nume din lista jucătorilor care au petrecut la Amsterdam, după meciul cu Olanda, Gabriel Torje (Granada), Alexandru Chipciu (Steaua) şi Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion).

Preşedintele LPF a precizat că Adrian Mutu (Ajaccio) nu a fost printre aceşti jucători, el plecând din cantonamentul naţionalei imediat după meci.

Dragomir este de mai mult timp în conflict cu selecţionerul Victor Piţurcă, pe care l-a criticat aproape de fiecare dată când a vorbit despre echipa naţională.

România a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Vineri, România a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2.