Victor Ciutacu pleacă din Intact la România TV. Ce emisiune va avea la noul post

Jurnalistul Victor Ciutacu a anunţat, luni, pe blogul său, că a decis să părăsească trustul Intact, la care a lucrat din anul 2004, şi că a ales să îşi continue cariera în televiziune, la România TV.

25 mart. 2013, 12:40
Victor Ciutacu pleacă din Intact la România TV. Ce emisiune va avea la noul post

„Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la TV), părăsesc trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva…Sigur, cea mai la îndemână e teoria conspiraţiei. O să vă dezamăgesc. Nu e nici un scandal. Şi, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce să fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră şi atât. Căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea”, a spus Victor Ciutacu, într-o postare pe blogul personal.

El spune, totodată, că a decis să rămână în presă şi a ales România TV. El va realiza cel mai important talk show politic, difuzat zilnic, în prime time, la România TV, a declarat luni, Roxana Niculescu, directorul de programe al televiziunii de ştiri, scrie Mediafax.

„Cooptarea lui Victor Ciutacu în această echipă ni s-a părut un lucru absolut firesc şi normal”, a spus Roxana Niculescu. Roxana Niculescu a mai spus că venirea lui Victor Ciutacu în echipa România TV nu va duce la modificarea echipei televiziunii. „Va fi în continuare aceeaşi echipă”, a spus Roxana Niculescu.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, cel care controlează televiziunea de ştiri România TV, a declarat: „Domnul Ciutacu este un om pe care-l apreciez foarte mult, un jurnalist foarte cunoscut, dar pentru detalii şi idei vizavi de activitatea profesională trebuie să luaţi legătura cu redacţia România TV, pentru că nu mă ocup eu”.

O să fac tot ce am mai făcut în viaţa asta. De pe data de 1 aprilie sunt al lor”, a spus Victor Ciutacu. Întrebat dacă duce şi brandul „Vorbe grele” la România TV (emisiunea pe care o realiza la Antena 3 şi care era difuzată în fiecare vineri seara, n.r.), Victor Ciutacu a spus că acest lucru depinde de discuţiile cu cei de la România TV: „Este o decizie economică (…) Mie mi-ar fi cel mai comod să evoluez sub acelaşi nume, dar nu sunt disperat”.

Victor Ciutacu a scris luni, pe blogul său, că a început să colaboreze cu trustul Intact în anul 2004, când s-a angajat la Jurnalul Naţional, după ce a lucrat într-o structură guvernamentală, şi a parcurs, pe rând, toate treptele, de la senior editor la redactor-şef.

„Puteam pleca-n politică, pe un loc călduţ. Aveam şi o scuză la îndemână. N-am făcut-o, deşi am avut oportunităţi. Pentru că nu-i lumea mea. Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat”, a spus Victor Ciutacu.

El a mai spus că relaţia sa cu patronatul trustului Intact „a fost aceea de distanţă politicoasă”. „Motiv pentru care chiar vreau să-i mulţumesc public. Nu m-a încurcat, sper că nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit când am venit în trust, nu cred că avem de ce-o face la plecare”, mai spune Ciutacu.