Victimele modei: Medicii atrag atenţia asupra PERICOLELOR pe care le pot aduce blugii skinny

Blugii skinny sunt un un obiect vestimentar ce nu lipseşte din garderoba niciunei domnişoare cochete şi mereu în pas cu moda. Medicii atrag atenţia asupra faptului că aceşti pantaloni foarte strâmţi pot provoca leziuni la nivelul nervilor, scrie dailymail.co.uk.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 08:24
Victimele modei: Medicii atrag atenţia asupra PERICOLELOR pe care le pot aduce blugii skinny

Un medic american a declarat că a văzut mai mulţi pacienţi care sufereau de „meralgia paresthetica”, ca urmare a alegerilor lor vestimentare la modă. Tulburare provoacă furnicături, amorţeală şi dureri în picioare.

„Este o afecţiune care apare atunci când unul dintre nervii care se exercită în partea exterioară a coapsei devine comprimat”, a declarat, pentru ABC News, Dr. Karen Boyle de la Baltimore Mare Centrul Medical.

Purtarea tocurilor înalte cu blugi skinny, pentru a da impresia de picioare mai lungi, agravează simptomele, deoarece astfel se ajunge la înclinarea pelvisului care creşte presiunea.

Dr. Parmar a declarat că pacientii au fost femei supraponderale care au purtat pantaloni strâmţi de-a lungul ultimelor şase până la opt luni. Acestea au avut furnicături sau senzaţii de arsură pe coapse, iar o femeie a fost îngrijorată că i s-ar putea dezvolta scleroză multiplă. Cu toate acestea, Dr. Parmar a declarat că simptomele au trecut după ce femeile au purtat rochii timp de şase săptămâni.

Dr. Boyle a spus că atunci când femeile încep să simtă anumite simptome, să schimbe blugii skinny cu un alt tip de pantaloni sau să adauge un strat de lycra pentru a permite un contact mai lejer între picior şi blug. Aceasta a avertizat că dacă ignori durerea şi continui să porţi blugi strâmţi, ai putea suferi leziuni nervoase permanente.

Nu este prima oară când acest tip de pantaloni a ajuns sub lumina reflectoarelor. Medicii recomandă bărbaţilor care încearcă să aibă un copil să nu poarte acest gen de pantaloni, deoarece pot provoca supraîncălzirea testiculelor şi reducerea numărului de spermatozoizi. La femei, purtarea lor poate creşte, de asemenea, şansele de a dezvolta candidoză.