Viceguvernatorul BNR îşi construieşte vilă cu muncitori plătiţi la negru VIDEO

Vila viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, de pe malul Lacului Snagov, este ridicată de muncitori plătiți la negru. Niciunul dintre cei care trebăluiesc pe șantierul din Ghermănești nu are un contract de muncă legal. O echipă România TV a anunțat un control de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, iar muncitorii au dispărut ca prin minune.

18 iun. 2013, 09:38
Viceguvernatorul BNR îşi construieşte vilă cu muncitori plătiţi la negru VIDEO

Fundaţia vilei este gata, dar cei care lucrează acolo n-au apucat să se angajeze cu acte în regulă.

Jurnaliştii de la România TV s-au dat drept inspectori de la ITM şi i-au anunţat pe muncitorii care lucrează la vila viceguvernatorului BNR că va avea loc un control pe şantierul lor şi cel mai bine ar fi să plece înainte să vină autorităţile.

„Suntem şase muncitori. Momentan niciunul nu are contract de muncă. Nu ne este frică să muncim la negru. De sărăcie, toţi suntem atenţi. Nu venim aici să ne accidentăm. Am venit la muncă de necaz”, a declarat unul dintre muncitori.

În vila care se construieşte pe malul lacului Snagov va locui Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Băncii Naţionale. Muncitorii îl ironizează. „Olteanu trece mai mereu pe aici. Verifică lucrările le vilă, piscină, foişor. E amărât şi el”, a mai spus muncitorul.

Jurnaliştii România TV, care s-au dat drept inspectori ITM, l-au contactat pe Bogdan Olteanu, care a răsuflat uşurat că nu a fost amendat. „Eu sunt plecat din ţară în acest moment. Dacă e o problemă, vă propun să ne auzim când mă întorc. Vă mulţumesc foarte frumos”, a declarat Bogdan Olteanu.

Jurnaliştii România TV au obţinut şi complicitatea şefului ITM, care a promis că va avea grijă dacă cineva îl va reclama pe Bogdan Olteanu.

Reprezentanţii firmei de construcţii care ridică vila nu au putut fi contactaţi.