Viaţa chinuită a unui copil: Trăieşte cu bunica într-un centru social după ce şi-a pierdut mama

A rămas fără părinţi, trăieşte cu bunica sa într-un centru social, dar asta nu-l împiedică să viseze ca orice copil normal. La 14 ani, Iannis a fost obligat să treacă prin mai multe greutăţi decât trec alţii într-o viaţă întreagă.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 14:49
Viaţa chinuită a unui copil: Trăieşte cu bunica într-un centru social după ce şi-a pierdut mama

Iannis are o boală de inimă, a trecut printr-o operaţie pe cord dechis, singura lui rudă este bunica sa şi a schimbat până acum 10 şcoli, pentru că a trebuit să se mute. Băiatul a fost părăsit de tată imediat după ce s-a născut, iar mama şi-a pierdut-o în urmă cu 5 ani, la doar câteva luni după ce băiatul a suferit o operaţie pe cord deschis.

Bunica lui Iannis a fost anunţată prin telefon că fiul şi fiica sa, mama băiatului, au murit în Grecia, în urma unui accident. Rămaşi singuri, Iannis şi bunica lui au fost nevoiţi să trăiască pe la rude. Băiatul nu a renunţat însă niciodată să înveţe.

„Am zis ca dacă a murit mama mea nu mai are cine să mă sprijine, decât învăţătura a rămas pentru mine”, spune copilul. Elev la un colegiu de prestigiu din Craiova, lui Iannis i-a fost ruşine să le spună colegilor că stă împreună cu bunica lui într-un centru social pentru persoanele fără adăpost.

„Dumnezeu mi-a lăsat steluţa asta în viaţă ca să mă mulţumească şi dacă n-am murit atunci imediat după copiii mei, astăzi mă rog zi de zi să mai trăiesc 3-4 ani până termină liceul, 3-4 ani până termină o facultate, şi tot aşa, până o avea măcar o familie”, spune bunica lui Iannis,  Maria Spanouris.

Iannis visează doar la lucrurile pe care colegii săi le au de mult. Ca orice copil de vârsta lui, îşi doreşte foarte mult un calculator, însă până atunci strânge bani să-şi ia o geacă de iarnă. Adidaşii îi împarte cu bunica sa.