Viaţa bate filmul. ÎNCHIS pentru carduri clonate, PREMIAT la Geneva pentru un sistem de SECURITATE

Un deţinut închis pentru carduri clonate a inventat un sistem de protecţie a bancomatelor. Bărbatul e in închisoare pentru că tot el a creat şi un dispozitiv de furat banii din bancomate.

RomaniaTV.net
26 mai 2013, 13:17
Viaţa bate filmul. ÎNCHIS pentru carduri clonate, PREMIAT la Geneva pentru un sistem de SECURITATE

Valentin Boantă are 33 de ani, de meserie este designer. În 2009, a proiectat un dispozitiv de clonat carduri bancare. Aşa a ajuns în spatele gratiilor.

„Ce să simt, adierea libertăţii, a vieţii, dincolo, are un miros specific dincolo, miroase a primăvară. Din păcate aici miroase a fiare şi a gratii”, spune Valentin.

Şi a privit pe această fereastră doar 8 luni, din cei 5 ani la care a fost condamnat. „Drumul e lung. Golgota este înaltă, nu mai e un deal, e un munte. Din păcate trebuie să-l urcăm”, mai spune băiatul.

Ca să-şi răscumpere greşeala, a decis să treacă din tabăra băieţilor răi, în cea a băieţilor buni. A construit un sistem de securitate pentru ATM-uri. Din închisoare a aflat că proiectul lui a câştigat medalia de aur la salonul de invenţii de la Geneva.

Împăcat cu sine, Valentin încearcă să fructifice timpul din închisoare la maximum: scrie, citeşte şi desenează.

Valentin speră ca invenţia şi comportamentul să-i mai scurteze din pedeapsă. Acasă, îl aşteaptă o fetiţă de şapte ani. Când a văzut-o ultima dată, înainte de întemniţare, i-a spus că pleacă la muncă în străinătate.

VEZI ŞI: Invenţia unei adolescente: Aparatul care va încărca bateria telefonului în câteva secunde