Viaţa ascunsă a delfinilor: Umblă în găşti, sunt infideli şi pot fi homosexuali

Toată lumea ştie despre delfini că sunt foarte inteligenţi, drăgălaşi şi sociabili. Se apropie uşor de oameni şi chiar se aseamănă cu ei la capitolul "societate". Chiar mai mult decât s-ar fi crezut.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 20:50
Viaţa ascunsă a delfinilor: Umblă în găşti, sunt infideli şi pot fi homosexuali

Oamenii de ştiinţă au descoperit să societatea delfinilor este mult mai complexă decât s-a crezut iniţial.

Cercetătorii de la University of Massachusetts Dartmouth au studiat 120 de delfini din Shark Bay (Australia) şi au descoperit că aceştia au relaţii incredibil de complicate. Mai precis, ei au constatat că unii dintre delfinii masculi sunt bisexuali sau chiar homosexuali, scrie Daily Mail.

Unul dintre co-autorii studiului, Richard Connor, a declarat pentru Discovery News: „Eu studiez delfinii masculi şi am observat că vieţile lor sociale sunt foarte intense şi de un dramatism care atinge cote înalte. Am gândit deseori, în timp ce le urmăream relaţiile complicate, că vieţile lor sociale trebuie să fie epuizante fizic şi psihic şi mă bucur că nu sunt delfin”.

Acţiunile delfinilor masculi sunt foarte asemănătoare cu cele ale unora dintre bărbaţi. Unii dintre ei se angajează în relaţii cu două, trei sau chiar mai multe femele în sezonul de împerechere. În plus, ei preferă să stea în „găşti” de patru până la 14 membri.

Aceste constatări nu sunt, în niciun caz, simple coincidenţe, fapt ce rezultă din faptul că printre delfinii din Shark Bay există şi acum un grup unit de şapte delfini, la 17 ani de la prima identificare.

În schimb, grupurile de delfini coexistă în mod paşnic, fără să-şi împartă teritoriul. Atât femelele, cât şi masculii sunt capabili de agresiune, „mai puţin frecvent şi cu siguranţă mai subtil” în ceea ce le priveşte de femele.