Viaţa, un teatru trist în ochii unui copil hăituit de sărăcie şi neputinţă VIDEO

Răzvan se pierde uşor printre oamenii mari pentru ca la doar 10 ani să ia în piept problemele unui adult. Trece prin lume zâmbind, obţine note bune la şcoală şi aplauze când este pe scenă. În acest fel, băiatul încearcă să aducă măcar o urmă palidă de fericire pe chipul părinţilor. Răzvan şi familia lui sunt condamnaţi la sărăcie. Părinţii şi-au pierdut locurile de muncă şi trăiesc zilnic sub ameninţarea că vor fi aruncaţi în stradă.

09 feb. 2013, 21:46

Mulţi dintre cei care au avut şansa de a avea o copilărie frumoasă, lipsită de griji şi suferinţă, cei care au avut parte de vacanţe la mare şi jucăriile dorite, nu realizează că toate acestea sunt doar iluzii pentru copiii din familii cu venituri limitate.

Un copil de numai 10 ani se pierde printre oameni şi încearcă să facă faţă cu zâmbetul pe buze problemelor din familie. Răzvan are rezultate bune la şcoală în ciuda faptului că uneori drama de acasă îşi pune amprenta pe sufletul de copil.

„Răzvan este un copil foarte bun, cuminte, ascultător, sufletist. Ştiu că-şi ajută frăţiorii mai mici. Poate condiţiile de acasă îşi spun cuvântul. Câteodată nu este suficient să ai bani numai ca să oferi copilului hrană”, a spus educatoarea lui Răzvan, Simona Nistor.

Când clopoţelul sună, nu se grăbeşte să părăsească orele de curs, acasă spaţiul lui este limitat. În fiecare zi drumul spre casă îl parcurge cu cel mai bun prieten. Vorbesc de jocuri, de teme, despre orice. Odată ajuns în sânul familie, lumea copilăriei prinde alt contur. Răzvan locuieşte împreună cu părinţii şi cei trei fraţi într-o garsonieră sărăcăcioasă din Rahova. Împart toţi o cameră de 6 metri pătraţi.

„Vă daţi seama că şi ei îşi doresc…îşi doreşte fiecare o cameră. Sunt trei băieţi şi o fată”, spune tatăl.

Părinţii se chinuie să-i ofere strictul necesar, dar le este destul de greu. Cheltuielile sunt mari şi datoriile s-au strâns. „Banii ne ajung în primul rând pentru mâncare şi în al doilea rând pentru facturi. Mâncare acolo pentru un mălai tot avem. Nu au stat niciodată nemâncaţi”, spune mama pentru ROMÂNIATV.NET.

Mama munceşte două zile pe săptămână, iar tatăl lucrează ocazional. Au rămas în urmă cu întreţinerea, unde trebuie să plătească 3.900 de lei. Administratorul blocului îi ameninţă că va chema un executor judecătoresc pentru a-i da afară din casă. O familie întreagă ar ajunge în stradă. Copilul visează ca orice copil să aibă un calculator, o bicicletă, dar înţelege că momentan nu se poate.

„Îmi doresc să devin actor, îmi doresc o bicicletă, un laptop, dar trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, spune Răzvan.

Răzvan este un copil ambiţios şi visează ca într-o zi să devină un mare actor, un artist aplaudat pe marile scene ale lumii. De trei ori pe săptămână, băiatul se urcă în tramvai şi merge la Asociaţia Sfântul Stelian, unde îşi dezvoltă aptitudinile pentru teatru. Îndrumătorii sunt încântaţi de prestaţia lui şi spun că este un gentlemen plin de şarm. „Răzvan este un copil sobru, fermecător şi are talent actoricesc. Pe cât îl vedem de moale este foarte agil. Este ascultăror şi nu depăşeşte limita bunului simţ”, a spus asistentul social de la Asociaţia Sfântul, Mădălina Badea.

Elev ambiţios la şcoală, copil cuminte acasă şi un mic actor pe scenă la şcoală, Răzvan visează ca într-o zi să poată întinde o mână de ajutor familiei. Vrea să aibă cele mai bune rezultate pentru ca părinţii lui să fie mândri de el. Îi este destul de greu să-şi îndeplinească visul pentru că viaţa îi pune piedici, dar este sigur că ambiţia lui îl va ajuta să ducă la bun sfârşit marele plan.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul lui:

Mircea Razvan. Titular de cont: Mircea Stanica Georgeta

ING Agentia Sebastian

COD IBAN: RO33INGB0000999903407927

Povestea lui Răzvan face parte din campania „România are suflet”, iniţiată de ROMÂNIATV.NET şi România TV.

Citeşte şi:

Poezia unei inimi frânte, povestea cutremurătoare a unei copile de 15 ani VIDEO

„Pentru mine aici e Paradis”. Cât de puţin înseamnă fericirea pentru un copil condamnat de soartă