Vezi care sunt diferenţele între LED, plasmă şi LCD

Televizoarele cu plasmă, LCD şi LED au luat locul celebrelor tubur catodice, mari consumatoare de energie electrică, dar oare care dintre aceste trei tipuri este cel mai bun raport consum/calitate a  imaginii.

10 ian. 2012, 10:08
Vezi care sunt diferenţele între LED, plasmă şi LCD

Potrivit lui Gabriel Pereş, sales manager Flanco, aceste televizoare au în comun faptul că sunt mai ușoare, mai compacte și oferă o calitate a imaginii mult îmbunătățită față de modelele tradiționale cu tub.

LCD-urile sunt recomandate pentru că nu reflectă lumina ambientală iar imaginile se văd foarte clar, acestea fiind mai luminoase decât cele plasmă și mult mai rezistente la lumina solară și la cea artificială.

Televizoarele LED, pe de altă parte, vin în plus cu un contrast foarte bun (peste cel din cazul LCD- urilor), fiind ideale pentru imagini dinamice, culori excelente/vii, permițând o  imagine de calitate foarte bună din orice unghi.

Televizoarele LCD consumă mai puțin curent electric decât cele cu plasma, însă cele mai economice sunt în continuare LED-urile.

Piaţa a crescut cu 30%.

În România, piața de televizoare plate a înregistrat o creștere în 2011 față de 2010 de aproximativ 30%.

În magazinele Flanco, televizoarele LED și LCD au crescut ca volum în vânzări cu peste 100% în 2011 comparativ cu 2010, televizoarele 3D au cea mai bună evoluție, iar televizoarele CRT (cu tub) au înregistrat cea mai mare scădere de la an la an (aproximativ 30%). Plasmele reprezintă încă un segment de nișă, acestea crescând în 2011 cu aproximativ 60% față de anul precedent.