VEŞTI BUNE DE LA METEOROLOGI. Temperaturile încep să scadă. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Temperaturile încep să mai scadă, de sâmbătă, însă vestul, sudul şi centrul ţării nu scapă de caniculă. Duminică, temperaturile continuă să scadă, şi doar în regiunile sud-estice mai vorbim despre vreme călduroasă, în timp ce în restul ţării regimul tremic va deveni normal pentru această perioadă. Luni, în regiunile centrale şi mai ales la munte vor fi înnorări şi local, cu precădere după-amiaza, averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe de scurtă durată se vor semnala izolat în sud.

09 aug. 2013, 16:22
VEŞTI BUNE DE LA METEOROLOGI. Temperaturile încep să scadă. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă, temperaturile scad cu câteva grade faţă de ziua precedentă, însă tot călduroasă va fi vremea, caniculară chiar în vestul ţării, şi local în sud şi centru, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. În regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, astfel încât, mai ales spre seară şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi 20-25 de l/mp, în special la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene posibile cu totul izolat. Temperaturile maxime de la 27 de grade pe litoral până în jur de 35 de grade în Crişana.

În Capitală, valorile termice vor marca o scădere uşoară, nu va mai fi atins pragul de caniculă, dar vremea rămâne călduroasă, cu valori maxime de 33-34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică, temperaturile continuă să scadă, şi doar în regiunile sud-estice mai vorbim despre vreme călduroasă, în timp ce în restul ţării regimul tremic va deveni normal pentru această perioadă. În sud-vest, centru şi nord ţării, precum şi în zonele montane, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul ţării şi 34 de grade în Muntenia.

În Bucureşti, vremea rămâne călduroasă, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, în regiunile centrale şi mai ales la munte vor fi înnorări şi local, cu precădere după-amiaza, averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe de scurtă durată se vor semnala izolat în sud. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade in nord şi 34 de grade în Oltenia şi Muntenia.

În Capitală, tot călduroasă rămâne vremea, soarele împarte cerul cu câţiva nori inofensivi şi vântul nu dă semne de agitaţie. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, aerul nu va mai fi atât de încins.