VESTE BUNĂ! Bugetarii vor avea o minivacanţă de Sfânta Maria VIDEO

O nouă minivacanţă pentru bugetari. Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care şi ziua de vineri, 16 august, a fos declarată liberă. Şi patronii pot da liber angajaţilor în temeiul acestei decizii.

14 aug. 2013, 09:14
VESTE BUNĂ! Bugetarii vor avea o minivacanţă de Sfânta Maria VIDEO

Bugetarii vor avea o nouă minivacanţă pe lângă cele pe care le-au avut de Paşte şi Rusalii. Guvernul a acordat încă o zi liberă pentru bugetari, vineri, 16 august, după cea legală de joi, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, informează România TV.

Ziua liberă de 16 august urmează să fie recuperată în ziua de sâmbătă, 24 august, urmând un program normal, sau se va prelungi corespunzător timpul de lucru până în data de 30 setepmbrie, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Ziua de 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Această zi a fost stabilită ca sărbătoare legală în 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.

Bugetarii vor mai avea liber, în acest an, în următoarele zile:

  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României
  • 1 decembrie – Ziua Naţională a României
  • 6 decembrie – Sfântul Nicolae
  • prima şi a doua zi de Crăciun
  • două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.