Venezuela îi dedică un muzeu lui Hugo Chavez

Cea mai mare parte a palatului prezidenţial Miraflores din Caracas va fi transformat în Muzeul Hugo Chavez, a anunţat preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

10 apr. 2013, 08:47
Venezuela îi dedică un muzeu lui Hugo Chavez

‘Vom transforma cea mai mare parte a palatului Miraflores în Muzeul Revoluţiei şi vom lăsa neatins cabinetul de lucru al comandantului Chavez’, a spus Maduro.

Amplasat în partea istorică a Caracasului, palatul Miraflores a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, devenind din 1900 reşedinţă oficială a preşedinţilor venezueleni. Timp de aproape 14 ani, liderul revoluţiei bolivariene a ţinut de nenumărate ori discursuri de la balconul Miraflores în faţa a mii de susţinători. Palatul era nu doar locul de muncă, ci şi reşedinţa permanentă a lui Chavez.

Potrivit lui Maduro, pentru el, ca şi candidat la funcţia de şef al statului, este important ca poporul să vină şi să cunoască locul unde a trăit şi a lucrat ‘comandante’.

Nicolas Maduro intenţionează să-şi păstreze doar un cabinet modest în altă aripă a clădirii. De altfel, el nici nu are nevoie de un spaţiu mai mare: în cazul în care va câştiga alegerile din 14 aprilie, succesorul lui Chavez intenţionează să-şi petreacă multă vreme în deplasări prin ţară.